Verstappen: Hamilton egyre jobban kiszorított! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Hamilton egyre jobban kiszorított!

HIRDETÉS
A Red Bull világbajnoki éllovasa, Max Verstappen szerint riválisa, Lewis Hamilton egyáltalán nem volt együttműködő a vasárnapi Olasz Nagydíjon, és ennek köszönhető az, hogy végül összeütköztek.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 09: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing looks on in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 09, 2021 in Monza, Italy. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

A holland pilóta a monzai futam 26. körében támadta a bokszból visszatérő Hamiltont, aki azonban agresszíven védte pozícióját. Mivel Verstappen nem akarta feladni a támadás, beszúrt a címvédő mellé, a két autó azonban összeért, és végül mindketten kiestek.

A történtek után Lewis Hamilton úgy nyilatkozott, ő elég helyet hagyott Verstappennek, és szerinte a hollandnak visszakoznia kellett volna. A Red Bull pilótája viszont másként látja: szerinte Hamilton volt az, aki leszorította őt.

„Természetesen tudtuk, hogy szoros lesz az 1-es kanyar felé. Ő rögtön a fehér vonal után behúzott balra, nekem pedig a zöld részre kellett mennem, hogy ne ütközzünk össze” – mondta a holland versenyző a balesetet követően.

„Kívülre mentem, és természetesen várható volt, hogy harcolni fogok, ő viszont folyamatosan szorított le, én pedig versenyezni akartam.”

„Természetesen mindenki azonnal Silverstone-ról kezd el beszélni, de az ilyen előfordul. Nyilván nem volt kellemes, ami ott történt, de mindannyian elég profik vagyunk ahhoz, hogy túltegyük magunkat rajta, és tovább folytassuk a versenyzést.”

„Viszont nem számítottam rá, hogy elkezd egyre jobban kiszorítani, mert még csak szüksége sem lett volna rá. Ha hagy nekem egy autónyi helyet, versenyezhettünk volna a 2-es kanyarig, és szerintem így is elöl maradt volna.”

„Ő viszont egyre jobban kiszorított, és egy ponton már nem volt hová mennem, rátolt a hurka-kerékvetőkre. És végül ezért ütköztünk össze, mert a hátsó gumim ütközött az ő gumijával.”

Verstappen szerint egy csatához két ember kell, és ma Hamilton egyáltalán nem volt együttműködő.

„Ahhoz, hogy egy kanyar működjön, két ember szükséges, és mi pozícióért harcoltunk. Sajnos összeütköztünk. Ha az egyik srác nem együttműködő, mit lehet tenni? Akkor nem fog összejönni…”

Hirdetés

„Nagyon sajnálatos, ami történt, senki sem szeret ilyesmit látni. De azt gondolom, elég profik vagyunk ahhoz, hogy túltegyük magunkat a történteken, és folytassuk. Ahogy mondtam, nagyon balszerencsés helyzet.”

A két versenyzőt beidézték a versenybírók a baleset miatt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!