Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek
Next
Prev

Verstappen: Hamilton és Vettel balhézhatna a rajtnál!

Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen reméli, tartogat majd izgalmakat a Forma-1-es Japán Nagydíj első kanyarja – a holland persze reméli, ő kimarad a balhéból.

Verstappen az 5. legjobb időt érte el a szombati időmérő edzésen, Valtteri Bottas rajtbüntetése miatt azonban előreléphet egy helyet, és a 2. sorból kezdheti meg a szuzukai versenyt.

A Red Bull versenyzője elárulta, alakulhatott volna jobban is a kvalifikáció, de összességében nem csalódott.

„Nem volt ideális számomra az időmérő edzés: a Q1 és a Q2 jól ment, de aztán kipróbáltam néhány változtatást a Q3-ra, ami miatt egy kicsit kiestem a ritmusból” – magyarázta a 20 éves holland.

„A köridő ettől függetlenül rendben volt, de szerintem lehettem volna kicsit gyorsabb is a végén. A második mért köröm ugyan jobb lett, de szerintem végezhettem volna egy hellyel előrébb, nagyon szoros volt.”

„Az új autókkal nagyobb a kanyarsebesség, ami ezen a pályán óriási jelentőséggel bír, hiszen néhány kanyar hosszú egyenesekre vezet rá. Fizikailag megterhelőbb vezetni, és nyilván a köridők is jobbak.”

Verstappen biztos benne, a Mercedest nehéz lesz legyűrni holnap, a Ferrari tempóját azonban a Red Bullnál egyelőre nem tudták kellően felmérni.

„Azt gondolom, a Mercedes versenytempója jó, de abban nem vagyunk biztosak, hogy a Ferrarival mi a helyzet – majd holnap kiderül. Bottas büntetése miatt nyerünk egy pozíciót, szóval minden, amit tehetünk, hogy megpróbálunk előrelépni a 4. helyről.”

„Szeretném, ha esne, de ez nem fog megtörténni, szóval remélhetőleg a száraz pályán jó lesz a gumik degradációja, és jó eredményért harcolhatunk.”

„Daniel és én eltérő konfigurációval versenyzünk holnap, szóval meglátjuk, ezek hogyan működnek majd a futamon.”

Verstappen titkon bízik abban, az első sorból rajtoló Lewis Hamilton és Sebastian Vettel egymásnak feszülnek majd a rajtnál, ami jó esélyeket kínálhat majd a Red Bullnak.

„Remélem, hogy az előttünk lévők holnap érdekessé teszik az 1-es kanyart – de nem számomra. Szeretem a szendvicseket, de nem a pályán!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!