Verstappen: Hamilton nem szerencsés, hanem balszerencsés volt ma! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Hamilton nem szerencsés, hanem balszerencsés volt ma!

HIRDETÉS
A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen azt mondja, helyes döntést hoztak azzal, hogy pár körrel a leintés előtt kiálltak friss gumikért – habár az utolsó körben történteket látva akár győzhetett is volna, ha ezt nem teszik meg.
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 02: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP talks with second placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in parc ferme during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on August 02, 2020 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Verstappen a 2. helyen ért célba a Brit Nagydíjon, a hajrában azonban úgy döntött a Red Bull, kihívja őt friss abroncsokért, hogy bezsebelhesse a leggyorsabb körért járó bónuszpontot.

Igen ám, de az utolsó körben a versenyben vezető Lewis Hamilton defektet kapott – az extra kiállás nélkül pedig Verstappen akár a brit elé is kerülhetett volna.

A holland viszont azt mondja, nem bánnak semmit, szerinte helyes döntést hoztak, hiszen akár ők is defektet kaphattak volna. 

„Tudom, hogy mindenki azt kérdezgeti, hogy ki kellett-e állnunk lágy gumikért, mert amúgy nyertünk volna, de ez a mi lett volna, ha… Mindig fel lehet tenni ezeket a kérdéseket utólag, én viszont nem bánok semmit, és úgy hiszem, hogy helyes döntést hoztunk azzal, hogy kiálltunk, hogy rámehessünk a leggyorsabb körre” – mondta a Red Bull versenyzője.

„Helyes döntést hoztunk, és ki tudja, hogy lett-e volna defektünk? Nem lehet megjósolni ezeket a dolgokat, hiszen nem sűrűn fordul elő ilyen az F1-ben manapság.”

Verstappen azt mondja, nem osztja azok véleményét sem, akik szerint Hamilton a szerencsének köszönheti a győzelmet.

„A Mercedes végül megérdemelten nyert, mivel gyorsabbak voltak nálunk. Néhányan azt mondják, Lewis szerencsés volt, de valójában balszerencsés volt, hogy defektet kapott az első helyen, akárcsak Bottas.”

„Elégedett vagyok a második hellyel, mert úgy tűnt, a harmadik hely lesz a legjobb, amit elérhetünk, és ismét értékes pontokat gyűjtöttünk.”

„Minden körben 4-5 tizeddel lassabb voltam a Mercedesnél, de 1 másodperccel gyorsabb a mögöttem lévőknél, szóval elég magányosan telt a versenyem. Egy ponton már szóltam a rádión a mérnökömnek, hogy ne felejtsen el inni! De egyébként csak a bárányokat számoltam…”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!