Friss hírek

Verstappen: Hamilton nem szerencsés, hanem balszerencsés volt ma!

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen azt mondja, helyes döntést hoztak azzal, hogy pár körrel a leintés előtt kiálltak friss gumikért – habár az utolsó körben történteket látva akár győzhetett is volna, ha ezt nem teszik meg.

Verstappen a 2. helyen ért célba a Brit Nagydíjon, a hajrában azonban úgy döntött a Red Bull, kihívja őt friss abroncsokért, hogy bezsebelhesse a leggyorsabb körért járó bónuszpontot.

Igen ám, de az utolsó körben a versenyben vezető Lewis Hamilton defektet kapott – az extra kiállás nélkül pedig Verstappen akár a brit elé is kerülhetett volna.

A holland viszont azt mondja, nem bánnak semmit, szerinte helyes döntést hoztak, hiszen akár ők is defektet kaphattak volna. 

„Tudom, hogy mindenki azt kérdezgeti, hogy ki kellett-e állnunk lágy gumikért, mert amúgy nyertünk volna, de ez a mi lett volna, ha… Mindig fel lehet tenni ezeket a kérdéseket utólag, én viszont nem bánok semmit, és úgy hiszem, hogy helyes döntést hoztunk azzal, hogy kiálltunk, hogy rámehessünk a leggyorsabb körre” – mondta a Red Bull versenyzője.

„Helyes döntést hoztunk, és ki tudja, hogy lett-e volna defektünk? Nem lehet megjósolni ezeket a dolgokat, hiszen nem sűrűn fordul elő ilyen az F1-ben manapság.”

Verstappen azt mondja, nem osztja azok véleményét sem, akik szerint Hamilton a szerencsének köszönheti a győzelmet.

„A Mercedes végül megérdemelten nyert, mivel gyorsabbak voltak nálunk. Néhányan azt mondják, Lewis szerencsés volt, de valójában balszerencsés volt, hogy defektet kapott az első helyen, akárcsak Bottas.”

„Elégedett vagyok a második hellyel, mert úgy tűnt, a harmadik hely lesz a legjobb, amit elérhetünk, és ismét értékes pontokat gyűjtöttünk.”

„Minden körben 4-5 tizeddel lassabb voltam a Mercedesnél, de 1 másodperccel gyorsabb a mögöttem lévőknél, szóval elég magányosan telt a versenyem. Egy ponton már szóltam a rádión a mérnökömnek, hogy ne felejtsen el inni! De egyébként csak a bárányokat számoltam…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!