Friss hírek

Verstappen: Hamiltonnak esze ágában sem volt helyet hagyni

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint Lewis Hamilton nem akart helyet hagyni neki a Brazil Nagydíj versenyén – ez pedig oda vezetett, hogy a két pilóta összeütközött.

Verstappen és Hamilton kapcsolata közel sem felhőtlen, a két rivális pedig Brazíliában újra összeakadt. Az eset miatt Verstappen 5 másodperces büntetést is kapott a versenybíráktól, akik úgy ítélték, a kétszeres világbajnok túl nagy tempóval érkezett meg a kanyarba.  

A holland pilóta azonban úgy érzi, Hamilton nem hagyott számára elegendő helyet. 

Hirdetés
 

„Ahogy mellé mentem, rögtön úgy éreztem, hogy nem állt szándékában helyet hagyni nekem” – mondta a Red Bull pilótája. „Azt mondtam, hogy oké, ha nem hagysz helyet, akkor össze fogunk ütközni.”

„Végül lassúak voltunk egyébként is, és neki pedig elrontotta a győzelmi esélyeit. Természetesen a biztonsági autóval még így is volt esélye.”

„A tavalyi év után azt gondoltam, elfelejthetjük a dolgokat és végre versenyezhetünk” – folytatta Verstappen. 

„Amikor egymás mellé értünk, akkor azt gondoltam, hogy rendben, versenyezzünk egy jót itt. Egy versenyzővel szemben érzed, hogy fog-e helyet hagyni vagy sem. Semmi szándéka nem volt arra, hogy helyet hagyjon nekem.

„85 százalékban mellette voltam, és soha nem akarok ütközni, de éreztem, hogy nem fog helyet hagyni nekem abban a kanyarban – aztán igen, ütköztünk. Ha egy kicsit mozdult volna csak, akkor is elöl maradt volna valószínűleg.”

Verstappen elmondta, nem igazán érti, hogy miért kapta a büntetést, ugyanis szerinte Hamilton mellett volt az autója, így kellett volna helyet kapnia ellenfelétől. 

„Kár, mert versenyezni akarok, jó csatákat akarok” – mondta a Red Bull-pilóta. „De amikor a másik nem akar együttműködni veled, ráadásul a szabályok is őszintén szólva eléggé összezavarnak minket azzal kapcsolatban, hogy mennyire kell a másik mellett lenni, hogy mi az, amit úgy értékelnek, hogy mellette vagy – akkor ilyen dolgok történhetnek.”

„Elfogadom a büntetést, versenyezni akarok, és úgy gondolom, versenyeztünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Hamiltonnak esze ágában sem volt helyet hagyni
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher
Schumacherrel egy abu dhabi hotel előcsarnokában közölték kirúgását
A McLaren csak 5. lett idén, Norris azonban nem panaszkodik

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!