Friss hírek

Verstappen Hamiltonról: nem lehetett úgy bekanyarodni, ahogy megpróbálta

Max Verstappen nem érzi, hogy agresszíven versenyezne, legfeljebb keményen. Amibe persze az is beletartozik, hogy minden erejével meg akarja nehezíteni a dolgát annak, aki el akar menni mellette.

A holland pilótával a The Race készített interjút, és ebben került szóba a vezetési stílusa, amely végeredményben a Hamiltonnal való ütközését is eredményezte. A két toppilóta a Brit Nagydíjon keveredett éles csatába, majd egy előzési kísérlet után Verstappen a gumifalban kötött ki, míg riválisa (ledolgozva a 10 másodperces időbüntetést is) győzelemmel fejezte be a futamot.

„Azt hiszem, mindig megfelelően ügyelek arra, hova tegyem az autómat, ezért még sohasem vezettem le másokat a pályáról. Nincs egyetlen egy büntetőpontom sem, ez sok mindent elárul” – mutatott rá a 23 éves világbajnoki aspiráns.

Azt is hozzátette, hogy egész életében keményen versenyzett, de az utóbbi pár évben tudatosan felhagyott az agresszív hozzáállással. Pontosan tudja, hogyan maradjon ki a bajból, akkor viszont tehetetlen, ha mások belehajtanak. Ez történt Silverstone-ban, illetve a Magyar Nagydíj rajtja után is, jó témát szolgáltatva a sajtónak és a rajongóknak.

„Ugyanúgy fogok versenyezni, ahogy eddig tettem. Úgy érzem, semmit sem csináltam rosszul abban a küzdelemben. Több mint elég helyet hagytam neki, de ő teljesen elszámolta a kanyarsebességet, különösen azt a szöget, ahogy beérkezett a kanyarba. Egyszerűen nem lehetett olyan sebességgel bekanyarodni, ahogy megpróbálta” – elemezte a Hamiltonnal való ütközését még a Magyar Nagydíj előtt.

Verstappen arról is beszélt, hogy természetesen bántja, amiért elvesztette a vezetést a világbajnoki pontversenyben, de nem fogja ezen emészteni magát a nyári szünetben. Bevallása szerint a vb-címért való küzdelem sem helyez rá extra nyomást, sőt nyugodtabbá teszi.

„Őszintén szólva, ez jó érzés. Klassz, hogy megvan hozzá a megfelelő autóm, csak el kell végeznem vele a munkát. Nem nyomaszt a dolog, hiszen alapvetően ez a feladatom, és mindig ilyen helyzetben akartam lenni. Különben abba kellene hagynom, nem? Ha valakinek kényelmetlen, hogy teljesítsen, akkor nincs értelme folytatnia. De én nagyon élvezem. Sokkal jobb úgy részt venni a versenyeken, hogy tudod, nagy esélyed van a győzelemre” – elemezte Verstappen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!