Verstappen Hamiltonról: nem lehetett úgy bekanyarodni, ahogy megpróbálta - F1VILÁG.HU

Verstappen Hamiltonról: nem lehetett úgy bekanyarodni, ahogy megpróbálta

HIRDETÉS
Max Verstappen nem érzi, hogy agresszíven versenyezne, legfeljebb keményen. Amibe persze az is beletartozik, hogy minden erejével meg akarja nehezíteni a dolgát annak, aki el akar menni mellette.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 17: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda leads Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 during the Sprint for the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 17, 2021 in Northampton, England. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

A holland pilótával a The Race készített interjút, és ebben került szóba a vezetési stílusa, amely végeredményben a Hamiltonnal való ütközését is eredményezte. A két toppilóta a Brit Nagydíjon keveredett éles csatába, majd egy előzési kísérlet után Verstappen a gumifalban kötött ki, míg riválisa (ledolgozva a 10 másodperces időbüntetést is) győzelemmel fejezte be a futamot.

„Azt hiszem, mindig megfelelően ügyelek arra, hova tegyem az autómat, ezért még sohasem vezettem le másokat a pályáról. Nincs egyetlen egy büntetőpontom sem, ez sok mindent elárul” – mutatott rá a 23 éves világbajnoki aspiráns.

Azt is hozzátette, hogy egész életében keményen versenyzett, de az utóbbi pár évben tudatosan felhagyott az agresszív hozzáállással. Pontosan tudja, hogyan maradjon ki a bajból, akkor viszont tehetetlen, ha mások belehajtanak. Ez történt Silverstone-ban, illetve a Magyar Nagydíj rajtja után is, jó témát szolgáltatva a sajtónak és a rajongóknak.

„Ugyanúgy fogok versenyezni, ahogy eddig tettem. Úgy érzem, semmit sem csináltam rosszul abban a küzdelemben. Több mint elég helyet hagytam neki, de ő teljesen elszámolta a kanyarsebességet, különösen azt a szöget, ahogy beérkezett a kanyarba. Egyszerűen nem lehetett olyan sebességgel bekanyarodni, ahogy megpróbálta” – elemezte a Hamiltonnal való ütközését még a Magyar Nagydíj előtt.

Verstappen arról is beszélt, hogy természetesen bántja, amiért elvesztette a vezetést a világbajnoki pontversenyben, de nem fogja ezen emészteni magát a nyári szünetben. Bevallása szerint a vb-címért való küzdelem sem helyez rá extra nyomást, sőt nyugodtabbá teszi.

„Őszintén szólva, ez jó érzés. Klassz, hogy megvan hozzá a megfelelő autóm, csak el kell végeznem vele a munkát. Nem nyomaszt a dolog, hiszen alapvetően ez a feladatom, és mindig ilyen helyzetben akartam lenni. Különben abba kellene hagynom, nem? Ha valakinek kényelmetlen, hogy teljesítsen, akkor nincs értelme folytatnia. De én nagyon élvezem. Sokkal jobb úgy részt venni a versenyeken, hogy tudod, nagy esélyed van a győzelemre” – elemezte Verstappen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen Hamiltonról: nem lehetett úgy bekanyarodni, ahogy megpróbálta
Ha esik, szombaton is bajban lehet a Ferrari
Russell elárulta a gyenge időmérő okát
Az FIA nyomoz a rejtélyesen lángra kapó kínai F1-es gyep miatt
Hamilton a sprintfutamon visszaesésre számít
Verstappen szerint a Red Bull megérdemli a negyedik helyet

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!