Verstappen hátrafelé nézeget, a Ferrari és az Aston Martin is közel a Red Bullhoz - F1VILÁG.HU

Verstappen hátrafelé nézeget, a Ferrari és az Aston Martin is közel a Red Bullhoz

Körülményesen kezdődött Forma-1-es Monacói Nagydíj Max Verstappen számára, így a pénteki edzésnapon a Ferrari párosa és Fernando Alonso is veszélyes tempót diktált a Red Bullra nézve.

„Hihetetlenül nehéz vezetni” – ez volt az egyik első visszajelzése Max Verstappennek, miután a kétszeres világbajnok befejezte első köreit a Monacói Nagydíj nyitóedzésén. Az eddigi pályákkal ellentétben a hercegség utcai vonalvezetése egyáltalán nem tetszett a Red Bull autójának – a gyors szakaszokon rendkívül sokat pattogott -, így a holland pilóta mindössze a hatodik helyen zárta az FP1-et.

A beállítások alapos felforgatását követően az FP2 ígéretesebben alakult Verstappen számára. Ezen egy 1:12,462-es körrel sikerült a tabella élén zárnia, bár a ferraris Charles Leclerc mindössze 65 ezredmásodperccel zárt mögötte, és az a Fernando Alonso is 22 századmásodpercre megközelítette őt, aki az utolsó köreiben a forgalommal küzdött. Verstappen elismerte, szombatra sokat kell még javulniuk, ha elöl akarnak maradni.

 

„A második szabadedzés sokkal jobban alakult, mint az első. Az autó sokkal versenyképesebb volt. A rázóköveken és az útegyenetlenségeken azonban a Ferrari még kissé előttünk jár. Ebben holnapra fejlődnünk kell, mert közel vannak hozzánk. Az Aston Martin sincs messze, szóval gyorsulnunk kell. Összességében nehéz volt a kezdés, de jól zárult a nap. Az autót könnyebb lett vezetni, így gyorsulhattam és közelebb mehettem a falakhoz” – foglalta össze napját a kétszeres világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!