Friss hírek

Verstappen hibái Vettelre emlékeztetik a Red Bullt

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, Max Verstappen mostani hibái azokra az időkre emlékeztetik őt, amikor Sebastian Vettel még az osztrák istállónál bontogatta szárnyait.

A múlt hétvégi Kínai Nagydíjon Verstappen több hibát is elkövetett, a leglátványosabb pedig kétségkívül az volt, amikor 14 körrel a leintés előtt beleszállt Sebastian Vettel Ferrarijába.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elismerte, a holland tehetség követ el hibákat, de minden fiatal versenyzőnek át kell esnie ezeken.

„Igen, elkövetett néhány hibát. De emlékszem, amikor Sebastian pályafutása hasonló szakaszában járt, akkor sem ismeretlen dolog az, hogy elkövetett néhány hibát” – mondta a szakember.

„Szerintem Max is sokat tanult ezekből. A hasznára válnak majd a jövőben, a következő versenyeken. A tehetsége teljesen nyilvánvaló, bátorságához és ösztöneihez nem fér kétség. Nyilván kissé türelmetlen, és biztosan tanulni fog ebből, efelől nincs kétségem.”

Verstappen nemcsak Kínában, Bahreinben is a kritikák kereszttüzébe került: akkor Lewis Hamiltonnal akaszkodott össze, a baleset következtében pedig megsérült autója, így fel kellett adnia a versenyt.

Akkor Verstappen nem ismerte el, hogy hibázott, Kínában azonban rögtön elnézést kért Vetteltől.

„A verseny után rögtön feltette a kezét és bocsánatot kért Sebastiantól. Ahogy kiszálltak az autóikból, odament hozzá” – mondta Horner.

„Én is beszéltem Sebastiannal a futam után, és értékelte, hogy Max elnézést kért tőle.”

Horner továbbá méltatta a Red Bull másik versenyzőjét, Daniel Ricciardót, aki ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel nyert Sanghajban. A szakember szerint az ausztrál remek mércét jelent Verstappen számára.

„Daniel már nagyon érett versenyzővé vált. Abszolút a legjobbját nyújtja, de ez így van már néhány éve. Megvan már a tapasztalat és a tempó közti egyensúly. Ő az egyik legjobb az előzésekben, ösztönei kifogástalanok.”

„Egy más szakaszában jár most pályafutásának, mint Max, aki még nyilván nagyon fiatal és friss, de neki is meglesz majd a kellő tapasztalata.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!