Verstappen: Hihetetlen ez a szezon - F1VILÁG.HU

Verstappen: Hihetetlen ez a szezon

A kétszeres világbajnokká koronázott Max Verstappen az újabb sikere kapcsán elárulta, a küzdelmes 2021-es szezon után egyáltalán nem gondolta, hogy idén ennyire jó autóval fog rendelkezni.

Kissé furcsa körülmények között, de Japánban megszerezte élete második F1-es világbajnoki címét Max Verstappen, aki ráadásul mindezt a csapata erőforrásaiért felelős Honda hazájában érte el. A Red Bull pilótája elárulta, a Mercedes ellen vívott tavalyi szezon után egyáltalán nem számított rá, hogy idén is versenyképes lesz, hiszen az istállója a szezon utolsó köréig az Ezüst Nyilak elleni csatával volt elfoglalva.

„Visszatekintve ez egy hihetetlen egy szezon. A tavalyi év végéig tartó küzdelem után nem is gondoltam volna, hogy idén is ennyire jó autóm lesz. Annyira hálás vagyok mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a sikerhez. A helyszínen jelen lévő csapaton kívül természetesen a gyárban lévőknek is köszönet, akik végig nagyon keményen nyomták. Sosem hagyják ki a lehetőséget, hogy még gyorsabbá tegyék az autót” – fogalmazott.

 

Igazán különlegessé teszi Verstappen sikerét, hogy azon a versenypályán szerzett világbajnoki címet, amit a Red Bull erőforrásainak fejlesztője, a Honda birtokol. A Red Bull tehát félig-meddig otthon van Japánban.

„A munka, amit a Hondával együtt elvégeztünk… minden egyes versenyen nagyot fejlődtünk. Különleges érzés második alkalommal is nyerni velük, különösen így, hogy mindannyian figyeltek minket. Nagyon büszke vagyok” – fogalmazott örömtelien a holland világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Hihetetlen ez a szezon
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!