Verstappen: Még több ilyen hétvégét akarok! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Még több ilyen hétvégét akarok!

Letarolta a Forma-1 mezőnyét a Belga Nagydíj hétvégéjén Max Verstappen, aki a tizennegyedik helyről indulva aratott óriási győzelmet. Sikerével immár 96 pontra nőtt az előnye Charles Leclerc-rel szemben.

Újabb lehengerlő futamhétvégét teljesített a Forma-1-ben a címvédő Max Verstappen, akit a motorcsere miatt kiosztott rajtrácsbüntetése sem tudta megfosztani a legújabb úthengerszerű győzelmétől. A Red Bull pilótája a tizennegyedik rajtkockából indulva már a futam első harmadában átvette a vezetést a Belga Nagydíjon, és bármiféle megingás nélkül simán behúzta a győzelmet. Legnagyobb nehézségként a futam első köreiben tapasztalt káoszt nevezte meg.

„Eléggé hektikus volt az első néhány kör, nehéz volt kimaradni a balhékból. Sok minden történt előttem, de ahogy a biztonsági autóval rendeződött a helyzet, az autóm mintha sínen haladt volna. Kiválasztottam néhány helyet, ahol előzni lehet, aztán figyeltem a gumikra – így sikerült előre jutnom. A vezetés megszerzése után minden azon múlt, hogyan tartok mindent kézben. Az egész hétvége hihetetlen volt!” – fogalmazott a leintést követően.

Verstappen a mezőny közepéről rajtolva nemcsak a futamgyőzelmet szerezte meg: a leggyorsabb körért járó egy pontot és a Nap Versenyzője címet is bezsebelte, így lényegében agyonverte a mezőnyt.

Ezt előre el sem tudtam képzelni, de még több ilyet akarok, szóval a jövőben is keményen fogunk dolgozni” – árulta el.

A soron következő Holland Nagydíjra előretekintve Verstappen semmilyen jóslatba nem bocsátkozott, de a hazai közönsége előtt kétségkívül mindent bele fog adni, hogy a maihoz hasonló teljesítménnyel örvendeztesse meg szurkolóit.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!