Verstappen hisz abban, a Red Bull újra dominálhat az F1-ben

MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 26: Pole position qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates in parc ferme during qualifying for the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 26, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Getty Images/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-21ZB3HT8S1W11 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt mondja, az osztrák istállónál egy cél lebeg mindenki szeme előtt, mégpedig az, hogy a Red Bull ismét dicső korszakot produkáljon a Forma-1-ben.

Az energiaital-gyárosok utoljára 2013-ban örülhettek világbajnoki címnek: azidőtájt Sebastian Vettel sorozatban négy vb-elsőséget szerzett a csapatnak, a V6-os hibrid érában azonban a Red Bull nem tudott diadalmaskodni.

A 2020-as évtől viszont sokat várnak az osztrákok: a Red Bull tavaly lépett szövetségre a Hondával, a japán gyártó pedig lassan egy szintre kerül riválisaival. Verstappen és a csapat célja pedig nem más, mint a világbajnoki cím az előttünk álló idényben.

„Nagyon jó ennél a csapatnál lenni. Nagyon jól érzem itt magam, ami szintén fontos. Mindenki jól kijön mindenkivel. Mindannyian győzni akarunk, és ez a mentalitás uralkodik csapaton belül” – mondta Verstappen a Motorsport.com című lapnak, még mielőtt 2023 végéig meghosszabbították szerződését.

„A pályán és a gyárban mindenki nagyon motivált, hogy bizonyítsuk, folytatni tudjuk a dicső Red Bull-időket.”

Verstappen hozzátette, a Red Bull csapatának összes tagja egy célt hajszol: „A győzelmet és a világbajnoki címet!”

A holland pilóta 2016-ban lett a Red Bull versenyzője, azóta pedig versenymérnökeként Gienpiero Lambiase tevékenykedik.

„Eddig remekül működött a dolog. Mindketten nagyon egyenesek és őszinték vagyunk. Mindketten meg tudjuk mondani a másiknak, ha éppen gyengén teljesítünk, meg ilyenek.”

Verstappen hozzátette, azt is szereti, hogy az olasz mérnök nem beszél sokat.

„Egyszerűen nem jár a szája csak azért, hogy mondjon valamit. Ez jó, mert én a gyors és egyszerű kommunikációt szeretem. Egyre jobban megismerjük egymást, hiszen rengeteg időt töltünk el együtt. Néha már azt is kitalálja, hogy mit akarok mondani.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!