Friss hírek

Verstappen hisz abban, a Red Bull újra dominálhat az F1-ben

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt mondja, az osztrák istállónál egy cél lebeg mindenki szeme előtt, mégpedig az, hogy a Red Bull ismét dicső korszakot produkáljon a Forma-1-ben.

Az energiaital-gyárosok utoljára 2013-ban örülhettek világbajnoki címnek: azidőtájt Sebastian Vettel sorozatban négy vb-elsőséget szerzett a csapatnak, a V6-os hibrid érában azonban a Red Bull nem tudott diadalmaskodni.

A 2020-as évtől viszont sokat várnak az osztrákok: a Red Bull tavaly lépett szövetségre a Hondával, a japán gyártó pedig lassan egy szintre kerül riválisaival. Verstappen és a csapat célja pedig nem más, mint a világbajnoki cím az előttünk álló idényben.

Hirdetés
 

„Nagyon jó ennél a csapatnál lenni. Nagyon jól érzem itt magam, ami szintén fontos. Mindenki jól kijön mindenkivel. Mindannyian győzni akarunk, és ez a mentalitás uralkodik csapaton belül” – mondta Verstappen a Motorsport.com című lapnak, még mielőtt 2023 végéig meghosszabbították szerződését.

„A pályán és a gyárban mindenki nagyon motivált, hogy bizonyítsuk, folytatni tudjuk a dicső Red Bull-időket.”

Verstappen hozzátette, a Red Bull csapatának összes tagja egy célt hajszol: „A győzelmet és a világbajnoki címet!”

A holland pilóta 2016-ban lett a Red Bull versenyzője, azóta pedig versenymérnökeként Gienpiero Lambiase tevékenykedik.

„Eddig remekül működött a dolog. Mindketten nagyon egyenesek és őszinték vagyunk. Mindketten meg tudjuk mondani a másiknak, ha éppen gyengén teljesítünk, meg ilyenek.”

Verstappen hozzátette, azt is szereti, hogy az olasz mérnök nem beszél sokat.

„Egyszerűen nem jár a szája csak azért, hogy mondjon valamit. Ez jó, mert én a gyors és egyszerű kommunikációt szeretem. Egyre jobban megismerjük egymást, hiszen rengeteg időt töltünk el együtt. Néha már azt is kitalálja, hogy mit akarok mondani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!