Verstappen: Hülye időmérő volt... - F1VILÁG.HU

Verstappen: Hülye időmérő volt…

HIRDETÉS
Végül nem tudott rajtelsőséget szerezte a Forma-1-es Azeri Nagydíj időmérő edzésén Max Verstappen, a Red Bull pilótája viszont úgy érzi, a győzelemre a 3. helyről startolva is lesz esélye.
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 05: Third placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing climbs out of his car in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 05, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Maxim Shemetov - Pool/Getty Images)

A bakui kvalifikáción nagy meglepetésre a ferraris Charles Leclerc szerezte meg a rajtelsőséget, mellőle pedig a címvédő Lewis Hamilton rajtol majd.

A listavezető Max Verstappen csak a 3. helyre szorult a kaotikus időmérőn, és természetesen egy kicsit frusztrált is volt a rengeteg történés miatt.

„Egy hülye időmérő volt, hogy őszinte legyek” – mondta szemmel látható csalódottsággal a holland pilóta. „De mindegy, ez van, a 3. helyet azért megcsíptem.”

„Jó autónk van, szépen összekaptuk magunkat a 3. edzés után, szerintem minden remekül. De folyamatosan történt ez a sok sz*r… A Q3 egyszerűen csak balszerencsés volt, egy utcai pályán viszont megesik az ilyen.”

„És ahogy mondtam, az autónk erős, szóval remélem, hogy a vasárnapi versenyen tudunk majd vigyázni a gumikra, és sok pontot szerezhetünk.”

Verstappen hozzátette, a tempóval nincs gond, így bőven lehet esélyük a holnapi futamon.

„Ott vagyunk elöl. Természetesen szerettünk volna egy kicsit előrébb kerülni, de még így is van esélyünk. Ahogy az időmérőn is látszott, sok minden történhet – lehet, hogy a futamon is ez lesz. Reméljük persze, hogy egy kicsit tisztább lesz a rajt, és majd meglátjuk, hogy alakul utána.”

A bakui verseny igazán izgalmas küzdelmet ígér, hiszen az első két rajtsorban négy csapat autója foglal helyet: elöl a Ferrari és a Mercedes, mögöttük pedig a Red Bull és az AlphaTauri.

„Három különböző autó van a top 3-ban – ez mindig jó” – mondta ezzel kapcsolatban a holland.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!