Friss hírek

Verstappen: Hülye időmérő volt…

Végül nem tudott rajtelsőséget szerezte a Forma-1-es Azeri Nagydíj időmérő edzésén Max Verstappen, a Red Bull pilótája viszont úgy érzi, a győzelemre a 3. helyről startolva is lesz esélye.

A bakui kvalifikáción nagy meglepetésre a ferraris Charles Leclerc szerezte meg a rajtelsőséget, mellőle pedig a címvédő Lewis Hamilton rajtol majd.

A listavezető Max Verstappen csak a 3. helyre szorult a kaotikus időmérőn, és természetesen egy kicsit frusztrált is volt a rengeteg történés miatt.

„Egy hülye időmérő volt, hogy őszinte legyek” – mondta szemmel látható csalódottsággal a holland pilóta. „De mindegy, ez van, a 3. helyet azért megcsíptem.”

„Jó autónk van, szépen összekaptuk magunkat a 3. edzés után, szerintem minden remekül. De folyamatosan történt ez a sok sz*r… A Q3 egyszerűen csak balszerencsés volt, egy utcai pályán viszont megesik az ilyen.”

„És ahogy mondtam, az autónk erős, szóval remélem, hogy a vasárnapi versenyen tudunk majd vigyázni a gumikra, és sok pontot szerezhetünk.”

Verstappen hozzátette, a tempóval nincs gond, így bőven lehet esélyük a holnapi futamon.

„Ott vagyunk elöl. Természetesen szerettünk volna egy kicsit előrébb kerülni, de még így is van esélyünk. Ahogy az időmérőn is látszott, sok minden történhet – lehet, hogy a futamon is ez lesz. Reméljük persze, hogy egy kicsit tisztább lesz a rajt, és majd meglátjuk, hogy alakul utána.”

A bakui verseny igazán izgalmas küzdelmet ígér, hiszen az első két rajtsorban négy csapat autója foglal helyet: elöl a Ferrari és a Mercedes, mögöttük pedig a Red Bull és az AlphaTauri.

„Három különböző autó van a top 3-ban – ez mindig jó” – mondta ezzel kapcsolatban a holland.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!