Verstappen: Hülyék lennénk azt hinni, hogy a Mercedes előtt járunk! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Hülyék lennénk azt hinni, hogy a Mercedes előtt járunk!

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen szerint hülyék lennének, ha azt gondolnák, a Mercedes előtt járnak. A holland pilóta szerint a német istálló várhatja favoritként a hétvégén kezdődő 2021-es Forma-1-es idényt.

A Red Bull számára biztatóan alakult az előszezoni felkészülés, miközben a Mercedesnél több probléma is hátráltatta a versenyzőket. A német istállónál ezért azt gondolják, a Red Bull jelenleg előttük jár, így sokat kell dolgozniuk azért, hogy jól felkészülten álljanak rajthoz a hétvégi Bahreini Nagydíjon.

Verstappen viszont azt mondja, ez nem más, mint puszta nyomásgyakorlás: szerinte továbbra is a Mercedes a favorit, bár tény, hogy ők is sokat erősödtek a télen.

 

„A teszt egy pozitív kezdés volt számunkra, és mindig lehet örülni annak, ha sok kört meg tudunk tenni, és jól megértjük az autót. De ez még semmit sem árul el a nyers teljesítményről” – magyarázta Verstappen.

„Tudom, hogy mindenki izgatott, de még mindig a Mercedes a favorit, hiszen sorozatban hét világbajnoki címet nyertek. Meggyőződésem, hogy a Mercedesnél is azt akarják, hogy az emberek azt higgyék, mi vagyunk az esélyesek, és nyomást akarnak helyezni ránk, de mi csak magunkra fókuszálunk.”

„Biztosak lehetnek abban, hogy a csapatnál és a Hondánál mindenki keményen nyomja azért, hogy legyőzzük őket, és mindenki mást, aki gyors lesz idén.”

„Én minden szezonra egy új lehetőségként tekintek az ő legyőzésükhöz, de hülyék lennénk azt hinni, hogy könnyű csata vár ránk, és a tesztek alapján azt gondolni, hogy elöl vagyunk.”

„Én személy szerint alig várom már, hogy padlóig nyomjuk a Q3-ban, ekkor látunk mindenkit teljes motorerővel, kevés üzemanyaggal, és ekkor látjuk, ki fejlődött a teljesítményt tekintve. A versenyen pedig kiderül, ki tudja tartani ezt a teljesítményt egy teljes távon keresztül. Reméljük, hogy mindkettőben jók leszünk!”

Verstappen hozzátette, a Red Bull RB16B jelű versenyautója remekül működött a bahreini teszteken.

„Nem bánom, hogy csak másfél napot tölthettem el az autóban, számomra a lényeg, hogy sokat körözhettem, és láttam, hogy az elvégzett beállítás-változtatások működnek” – mondta a holland pilóta.

„De még csak forró körülmények között köröztünk, és minden pálya mást igényel – viszont jók az érzéseim az autóval kapcsolatban. Az autó kellően stabil volt ahhoz, hogy kényelmesen érezzem magam benne. Mindig van mit jobban csinálni, de azt gondolom, mindig fejlődünk, és a mérnökök is erre törekszenek.”

„Jól kell teljesítenem, és a csapatnak is jól kell teljesítenie, hogy megpróbálhassunk beleszólni a bajnoki címért folyó küzdelembe. Mindannyian tudjuk a feladatunkat, a Honda és az ExxonMobil pedig keményen dolgozott a télen azért, hogy a lehető legjobb csomag kerüljön az RB16B-be. Kedvelem a bahreini pályát, és izgalmas lesz látni a teljesítményünket. Ideje, hogy kiderüljön, kinek mije van!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Hülyék lennénk azt hinni, hogy a Mercedes előtt járunk!
Alonso a futamgyőztest dicsérte: Max kiválóan vezetett!
Sainz frusztrált: A tempónk megvolt egy jobb eredményhez
Verstappen: Ez kemény menet volt, de ilyen Monaco
Az eső sem tudta megállítani, Verstappen óriási előnnyel nyert Monacóban!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!