Verstappen: Igazságtalan lenne elvenni a Mercedes előnyét

Fotó: Red Bull Racing
MONTMELO, SPAIN - MARCH 08: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive during day three of F1 Winter Testing at Circuit de Catalunya on March 8, 2018 in Montmelo, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint nem szabad betiltani a különféle motormódok használatát az F1-es időmérő edzéseket.

A V6-os motorok bevezetése óta a Mercedes azzal szerzi előnyét az időmérő edzéseken, hogy feltekeri a motort, ezzel egy körön sokkal nagyobb teljesítményre képes.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon szóba is került a téma, amikor az időmérőt követően rákérdeztek Lewis Hamiltonnál, hogy a „party üzemmódnak” köszönheti-e 7 tizedmásodperces előnyét. Később Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elismerte, hogy változtattak a beállításokon a Q3-ban.

Verstappen szerint egyértelmű, hogy a Mercedes ezzel „játszik” az időmérőn, azonban megdolgoztak azért, hogy ez az előny náluk legyen, így nem vonná meg tőlük ezt a lehetőséget, vagyis nem tiltaná be a motormódokon történő változtatásokat.

„Világos, hogy az időmérőn feltekerik a motort, de ez az egész V6-os érában így volt. Ez nem egy új történet” – nyilatkozta a holland. „A Mercedes egyszerűen jobb munkát végez, mint bárki más, miért kellene ezt elvenni tőlük? Az nem lenne fair velük szemben, de az F1-en múlik, hogy milyen szabályokon változtat.”

„De nem szabad ezt megszüntetni, mert ők nagyon-nagyon jók. Igazságtalan lenne velük szemben” – folytatta a Red Bull-pilóta.

A kérdésre, mit szól ahhoz, hogy Christian Horner csapatfőnök meglehetősen frusztrált a helyzet miatt, Verstappen így reagált: „Ugyanez a helyzet nálam is. De őszintének kell lennünk, és be kell ismerni, hogy jobb munkát végeznek, mint bárki más. Másrészt úgy gondolom, hogy ugyanolyan motorokat kellene használnunk. De ezt nem mindenki akarja.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!