Verstappen ígéri, a versenyen erősebb lesz a Red Bull - F1VILÁG.HU

Verstappen ígéri, a versenyen erősebb lesz a Red Bull

HIRDETÉS
Max Verstappen a Red Bull versenytempójában és a csapat eltérő stratégiájában bízik, és elmondta, célja egyértelműen a dobogó lesz a 70. évforduló Nagydíján.
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 08: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during qualifying for the F1 70th Anniversary Grand Prix at Silverstone on August 08, 2020 in Northampton, England. (Photo by Frank Augstein/Pool via Getty Images)

Az időmérő edzésen Verstappen a 4. rajthelyet szerezte meg a Mercedesek és Nico Hülkenberg mögött, lemaradása 1 tizedmásodperc volt a némethez, és több mint 1 másodperc a pole-t szerző Bottashoz képest.

„A negyedik hely természetesen nem tökéletes, de az élen álló autók jó munkát végeztek, és a Q3 elég trükkös volt, mivel a szél megfordult, és felborult az egyensúly” – nyilatkozta Verstappen. 

A holland a többiektől eltérő gumiválasztást alkalmazott a Q2-ben, így a top 10-zel szemben ő nem a közepes, hanem a kemény keverékkel fog rajzolni a vasárnapi versenyen. 

„Határozottan úgy éreztem, hogy a kemény gumi lesz jó a rajthoz, mivel egyébként is a lágyabb gumikon megyünk ezen a hétvégén. A közepes volt múlt héten a lágy, ami nem volt jó a versenyen, és a melegebb hőmérséklet miatt ezen a hétvégén tetszik ez a választás.”

Csak az volt a kérdés, hogy a Q3-ba bejussunk a kemény keverékkel, és végül ez sikerült. Nem tudom, hogy holnap a rajt a kemény keverékkel hogy alakul, ez az első körön és a biztonsági autókon múlik, de remélhetőleg pozitív lesz, és legalább mást csinálunk, mint a többiek a top 10-ben.”

A Red Bull pilótája szerint az időmérőn mindig nagyobb a lemaradásuk a Mercedes mögött, de bízik a versenytempóban és abban, hogy a futamon a dobogós helyekért küzdhet.

„Hosszú verseny lesz a holnapi, és a versenytempónk normális esetben jobb, egyszerűen csak nincs meg az az időmérős teljesítmény, ami a Mercedesnek igen. Remélem, hogy a rajt tiszta lesz, és aztán úgy gondolom, jó versenyünk lehet. A cél a dobogó.” 

Verstappen kiemelte azt is, jó látni, hogy Nico Hülkenberg rögtön erős teljesítményt tud mutatni a Racing Pointtal, miután Sergio Perez helyére be kellett ugrania az előző és a mostani versenyhétvégére. 

Örülök Nicónak, hogy lehetősége van megmutatni a tempóját” – mondta. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!