Friss hírek

Verstappen ígéri, a versenyen erősebb lesz a Red Bull

Max Verstappen a Red Bull versenytempójában és a csapat eltérő stratégiájában bízik, és elmondta, célja egyértelműen a dobogó lesz a 70. évforduló Nagydíján.

Az időmérő edzésen Verstappen a 4. rajthelyet szerezte meg a Mercedesek és Nico Hülkenberg mögött, lemaradása 1 tizedmásodperc volt a némethez, és több mint 1 másodperc a pole-t szerző Bottashoz képest.

„A negyedik hely természetesen nem tökéletes, de az élen álló autók jó munkát végeztek, és a Q3 elég trükkös volt, mivel a szél megfordult, és felborult az egyensúly” – nyilatkozta Verstappen. 

A holland a többiektől eltérő gumiválasztást alkalmazott a Q2-ben, így a top 10-zel szemben ő nem a közepes, hanem a kemény keverékkel fog rajzolni a vasárnapi versenyen. 

„Határozottan úgy éreztem, hogy a kemény gumi lesz jó a rajthoz, mivel egyébként is a lágyabb gumikon megyünk ezen a hétvégén. A közepes volt múlt héten a lágy, ami nem volt jó a versenyen, és a melegebb hőmérséklet miatt ezen a hétvégén tetszik ez a választás.”

Csak az volt a kérdés, hogy a Q3-ba bejussunk a kemény keverékkel, és végül ez sikerült. Nem tudom, hogy holnap a rajt a kemény keverékkel hogy alakul, ez az első körön és a biztonsági autókon múlik, de remélhetőleg pozitív lesz, és legalább mást csinálunk, mint a többiek a top 10-ben.”

A Red Bull pilótája szerint az időmérőn mindig nagyobb a lemaradásuk a Mercedes mögött, de bízik a versenytempóban és abban, hogy a futamon a dobogós helyekért küzdhet.

„Hosszú verseny lesz a holnapi, és a versenytempónk normális esetben jobb, egyszerűen csak nincs meg az az időmérős teljesítmény, ami a Mercedesnek igen. Remélem, hogy a rajt tiszta lesz, és aztán úgy gondolom, jó versenyünk lehet. A cél a dobogó.” 

Verstappen kiemelte azt is, jó látni, hogy Nico Hülkenberg rögtön erős teljesítményt tud mutatni a Racing Pointtal, miután Sergio Perez helyére be kellett ugrania az előző és a mostani versenyhétvégére. 

Örülök Nicónak, hogy lehetősége van megmutatni a tempóját” – mondta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!