Verstappen igyekszik reálisan látni bajnoki esélyeit - F1VILÁG.HU

Verstappen igyekszik reálisan látni bajnoki esélyeit

Reálisan igyekszik látni idei világbajnoki esélyeit a Red Bull Forma-1-es csapatának ifjú titánja, Max Verstappen. A holland pilóta egyelőre nem akar arról beszélni, mennyire lesznek ütőképesek a Mercedeshez képest.

Verstappen csapata, a Red Bull hétfőn mutatta be új versenyautóját a közönségnek, amit egyelőre igencsak titkol a csapat: az új, RB16B jelű modellt ugyan a héten be is járatták, két stúdiófotót leszámítva egyetlen képet sem tettek közzé róla.

Verstappen azt mondja, bár optimista az új autóval kapcsolatban, egyelőre még korai megmondani, hogy azzal valóban harcolni tudnak-e a világbajnoki címért.

„Hogy őszinte legyek, még nem tudjuk, milyen jó az új autó” – mondta Verstappen újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

„Én mindig reálisan nézem a helyzetet, és nincs értelme ilyenekről beszélnünk most… El kell mennünk Bahreinbe, és majd ott meglátjuk. Az első versenyen kiderül, hogy eredményesek voltunk-e, vagy sem.”

„Tudjuk, hol akarunk lenni, hova akarunk eljutni. Erre kell most törekednünk, ezt kell megvalósítanunk.”

Verstappen hozzátette: „Egyszerűen nem akarom hype-olni a dolgokat. Szeretném alacsonyan tartani az elvárásokat, és csak a munkára fókuszálni. A pályán kell majd beszélnünk, nem pedig a pálya szélén. Én ezt preferálom.”

Verstappen idén új csapattársat kapott Sergio Perez személyében, az osztrák istállónál pedig azt reméli, idén már két autóval tudják szorongatni a Mercedeseket.

„Mindig az a cél, hogy a lehető legjobb helyeken végezzünk mindkét autóval. Meglátjuk, hogy idén jobbak leszünk-e ezen a téren. Ez a cél, ezt szeretnénk – egy kicsit jobban meg akarjuk nehezíteni a Mercedes dolgát” – magyarázta Verstappen. „Idén is ők lesznek a favoritok, de meglátjuk, hogy mennek a dolgok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!