Verstappen inkább Japánban nyerné meg a világbajnoki címet - F1VILÁG.HU

Verstappen inkább Japánban nyerné meg a világbajnoki címet

HIRDETÉS
Az összetett pontversenyt toronymagasan vezető Max Verstappen nem számít arra, hogy már a hétvégi Szingapúri Nagydíjon bebiztosíthatja második Forma-1-es világbajnoki címét.
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 03: Pole position qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing attends the press conference after qualifying ahead of the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 03, 2022 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)

A Red Bull pilótája 116 pontos előny birtokában érkezett meg az éjszakai verseny helyszínére, így elméletileg már ezen a hétvégén bebiztosíthatja újabb bajnoki diadalát. Ehhez győzelme mellett arra lenne szüksége, hogy riválisai, Charles Leclerc és Sergio Perez ne végezzenek kedvező pozíciókban.

Verstappen viszont azt mondja, „egy kicsit irreális” arra gondolni, hogy már most bajnok lehet.

„Győznöm kellene, és szükségem lenne arra, hogy Checo a negyedik, vagy annál rosszabb, Charles pedig a nyolcadik, vagy annál rosszabb helyen végezzen” – mondta a holland csütörtökön. „Egy kicsit irreális, hogy ez megtörténik. Szóval nem igazán gondolok rá. Elég távoli cél. És egyszerűen csak élvezni akarom a hétvégén. És persze megpróbálok nyerni.”

Verstappen azt mondja, ő szívesebben nyerné meg a vb-címet a jövő hétvégén, Japánban: „Szerintem Japán jobb lenne. Izgatottan térek vissza oda, rég jártunk már ott. És egy lenyűgöző pálya. És amúgy is, különleges emlékeket őrzök onnan. Ott vezettem először F1-es autót egy nyitóedzésen, amire mindig emlékezni fogok. Emellett pedig egyfajta hazai verseny a Honda miatt.”

„És szerintem ott lesz az első igazi lehetőségem megnyerni a vb-címet. Most természetesen várom már a szingapúri hétvégét, de nagyon izgatott vagyok a jövő hétvége miatt is.”

Verstappen hozzátette, egyfelől sajnálja, hogy a Ferrari és Charles Leclerc ennyire lemaradt a bajnoki csatában, másfelől viszont természetesen örül saját sikerüknek.

„Két oldala van a dolognak. Igen, egyfelől szerettem volna, ha még harcban maradnak. Részemről viszont természetesen az is kellemes, hogy nyugodtabb körülmények között nyerhetem meg. De azt gondolom, már azt is nagyon jó látni, hogy ebben az évben nagyon versenyképesek voltak az elmúlt néhány idényhez képest, és szerintem ez az, amire az F1-nek szüksége volt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!