Verstappen interjú közben tudta meg, hogy világbajnok lett - F1VILÁG.HU

Verstappen interjú közben tudta meg, hogy világbajnok lett

Max Verstappen éppen végzett a Japán Nagydíj leintése utáni kötelező interjújával, amikor megérkezett a hír az FIA-tól: a második helyezett Leclerc-t megbüntették, így Verstappen matematikailag is bebiztosította második világbajnoki címét.

Szokatlan, ám annál emlékezetesebb módon szerzett tudomást Max Verstappen a második világbajnoki címéről. A Red Bull pilótája bár a Japán Nagydíjat jelentős fölénnyel nyerte meg, sikere a leintés pillanatában kevés volt ahhoz, hogy az őt üldöző Charles Leclerc és Sergio Perez előtt matematikailag is bebiztosítsa a címet. A futam leintését követően azonban az FIA ötmásodperces időbüntetéssel sújtotta az utolsó körben hibázó Charles Leclerc-t, aki így a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza. Verstappen úgy kellett visszahívni a kamerák elé, miután a saját interjújával már végzett.

„Mit is mondhatnék? Hihetetlen. Nagyon különleges a Honda emberei és a japánok előtt megszerezni” – fogalmazott kissé meglepetten Verstappen, majd elrohant a csapatához ünnepelni.

 

A Red Bull hollandja az eső miatt lerövidült és piros zászlóval megszakított versenyt korábban az alábbi szavakkal értékelte.

„Nagyon örülök, hogy egyáltalán tudtunk versenyezni. Zuhogott az eső, de szerencsére elég sok kört meg tudtunk tenni, az autó pedig szárnyalt. Örülök a győzelemnek és annak, hogy ilyen kitartóak voltak a szurkolók. A végén kezdett sötétedni, de örülök, hogy versenyezhettünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen interjú közben tudta meg, hogy világbajnok lett
Leclerc: Érdekes volt kipróbálni a Ferrari új fejlesztéseit
Verstappen szerint több előzés lehet Barcelonában
Alonso örül, mert működnek az Aston Martin fejlesztései
Hamilton: Momentán küszködöm azzal, hogy a top 10-be kerüljek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!