Friss hírek

Verstappen is búcsúzik: Mateschitz nélkül sehol sem lennék

Szép szavakkal emlékezett meg a Red Bull szombaton elhunyt tulajdonosáról, Dietrich Mateschitzről a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Max Verstappen. A holland pilóta jól tudja, az üzletember nélkül sehová sem jutott volna.

Mateschitz hosszan tartó betegség után, 78 éves korában hunyt el – a Red Bull tulajdonosa rajongott a száguldó cirkuszért, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy két F1-es csapatot is működtetett, és felújította a Spielberg közelében elterülő versenypályát, mely évek óta újra az Osztrák Nagydíj helyszínéül szolgált.

Halála természetesen megrázta a Red Bull F1-es csapatát, az Amerikai Nagydíj szombati időmérőjén a harmadik legjobb köridőt futó Max Verstappen pedig a kvalifikációt követő sajtótájékoztatón emlékezett meg Mateschitzről.

Hirdetés
 

„Nehéz volt nekivágni az időmérőnek. És az embert nem is igazán érdeklik ilyenkor az eredmények” – mondta a holland versenyző. „Nem számít, mert sokkal inkább foglalkoztat bennünket az, ami történt, és hogy mit is jelentett ő mindenkinek a csapaton belül, mit épített fel a Forma-1-ben, magát a Red Bullt. És hogy mit is jelentett ő személy szerint nekem – mert nélküle most nem ülnék itt, nem értem volna el ilyen sikereket. Szóval hihetetlenül nehéz ez mindenkinek a csapaton belül. Szerencsére volt alkalmam találkozni vele néhány hete, szóval eltölthettünk egy kis időt együtt. De attól ez még egy nehéz nap.”

„Dietrich mindig rendkívül kedves volt, gondoskodó, és nem szeretett az előtérben lenni – persze mindig ott volt, de nem akart a kamerák előtt lenni. Ha az embernek volt alkalma megismerni őt, rájöhetett, milyen kedves ember is volt ő. Óriási rajongója a versenyzésnek, és azt gondolom, hihetetlen az, mennyire elkötelezett volt a Forma-1 iránt, mint ahogy az is, hogy két Forma-1-es csapattal is rendelkezett. Rengeteg fiatalt támogatott az évek során.”

Verstappen felidézte az üzletemberrel való utolsó találkozását is: „És hitt bennem is fiatal koromban, a kapcsolatunk pedig évről évre fejlődött, ami nagyon különleges volt. Örökre emlékezni fogok ezekre… És az utolsó találkozásunkra is, arra, amiről beszéltünk. Nagyon-nagyon különleges volt már csak az is, hogy eltölthettem némi időt vele azon a napon – most pedig határozottan még különlegesebb.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen is búcsúzik: Mateschitz nélkül sehol sem lennék
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!