Verstappen is elmondta a véleményét Hamilton bokszutcai hibájáról - F1VILÁG.HU

Verstappen is elmondta a véleményét Hamilton bokszutcai hibájáról

HIRDETÉS
Max Verstappen véleményét is kikérték Szocsiban Lewis Hamilton szokatlan bokszutcai hibájáról. A brit pilóta döntő pillanatban koccolta le a falat, és bár tovább tudott menni, a pole pozíciót végül nem szerezte meg.
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 23: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 23, 2021 in Sochi, Russia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Hamilton sokáig a legnagyobb esélyese volt az Orosz Nagydíj időmérőjének, a folyamatosan száradó pályán azonban végül Lando Norris szerezte meg a rajtelsőséget, megelőzve Carlos Sainzot és George Russellt.

A hétszeres világbajnok végül csak 4. lett, ráadásul két szokatlan hibát is elkövetett: előbb a bokszbejáratnál, majd később – már a slick abroncsokon – a pályán koccant neki a falnak.

Hamilton a történtek után azt mondta, „nagyot csalódott” magában. A címvédő bokszutcai hibájáról bajnoki riválisát, Max Verstappent is megkérdezték.

„Párszor megtette az ember azt a bokszbejáratot az időmérőn, szóval szerintem tudni lehetett, mennyire volt csúszós” – mondta újságírói kérdésre a holland.

„Nem tudom, mi történt. Csak gyorsan megnéztem a visszajátszást, de nem igazán láttam teljes egészében. Természetesen jobb lenne, ha nem követne el ilyen hibákat, de szerintem ezt ő is jól tudja.”

Verstappen egyébként motorcsere miatt a mezőny végéről indul majd Szocsiban, és természetesen szeretne minél előrébb kerülni.

„Ez attól is függ, hogy sikerül az első kör, vagy mi történik a versenyen. Nyilván megpróbálok pontokat szerezni, de szükségem lesz egy kis segítségre is” – fogalmazott a Red Bull versenyzője.

„Ha az ember a mezőny végéről rajtol, tennie kell a dolgát. Bármi is történik elöl, abban nem leszek érintett. Az időmérő elég trükkös volt, szóval nem könnyű jó döntést hozni, ezt láthattuk.”

Verstappen jelenleg 5 pontos előnnyel vezeti az összetettet Lewis Hamilton előtt.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!