Friss hírek

Verstappen: Jelenleg tökmindegy, ki ül a másik autóban

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen azt mondja, momentán édesmindegy, ki ül az osztrák istálló másik autójában, amíg ugyanis nem tudnak rendszeresen harcba szállni a Mercedesszel, nem sokat tud segíteni egy erős csapattárs.

Verstappen oldalán jelenleg Alex Albon versenyez a Milton Keynes-i istállónál, a thai pilóta azonban nehezen tudja tartani a lépést a hollanddal. Albonnak a következő versenyeken bizonyítania kell, máskülönben könnyen elveszítheti helyét a csapatnál.

Ha a Red Bull úgy dönt, meneszti a fiatal pilótát, helyére a komoly tapasztalattal bíró Nico Hülkenberg, vagy Sergio Perez érkezhet.

Max Verstappen viszont Imolában azt mondta, az ő szempontjából teljesen mindegy, hogy ki ül a csapat másik autójába. A holland úgy érzi, már elég tapasztalatot szerzett ahhoz, hogy egyedül is boldoguljon.

„A pályafutásom elején még hiányzott némi tapasztalat a részemről, ha tehát az embernek egy igazán tapasztalt csapattársa van, akkor gyorsabb ütemben tud fejlődni” – mondta a holland Imolában.

„De amikor még Daniel volt a csapattársam, az utolsó egy-másfél évben már éreztem, hogy egyre inkább magamra támaszkodom, szóval ha lehet így fogalmazni, nincs már szükséged egy olyan csapattársa, aki minden hétvégén hajt, hogy még gyorsabb legyél.”

„Az ember amúgy is minden évben tanul, de sokkal inkább megtanulja, hogyan feszegesse magától a határokat. Szóval nem feltétlenül érzem azt, hogy szeretnék egy másik csapattársat, aki mondjuk több tapasztalattal rendelkezik. Mert nem lennék gyorsabb tőle. Sőt, néha még ez az egész ellened is dolgozhat, hiszen elkezded úgymond túlvezetni az autót.”

„De bárhogy is dönt a csapat, nem az én döntésem lesz. Természetesen kikérték a véleményem. A véleményem viszont végső soron nem fontos, hiszen a csapatnak kell éreznie ezt.”

Verstappen mindenesetre hozzátette, ha sikerül eljutniuk oda, hogy a világbajnoki címért csatázhatnak, akkor fontos lesz egy erős csapattárs.

„Persze ha egy csapat a világbajnoki címért harcol, akkor sokat segít egy erős csapattárs. De jelenleg nem harcolunk a vb-címért. Közel vagyok a Mercedesekhez, de nem harcolok velük. Ezért nem is igazán számít, hogy hol van a másik autó, mert alapvetően semmin sem változtat ez a tabellán.”

„Ha viszont eljutunk arra a pontra, amikor már a Mercedesekkel harcolunk, akkor lehet bizonyos dolgokat csinálni a stratégiával, hogy nyomást helyezzünk rájuk, és ebben az esetben a másik autó sokat segíthet. De először arról kell megbizonyosodnunk, hogy eljutunk ehhez a harchoz, és tényleg tudunk egy kis nyomást gyakorolni rájuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!