Friss hírek

Verstappen „jó kis csatára” számít a Mercedesekkel

Harmadik alkalommal rajtolhat a pole pozícióból a Red Bull Forma-1-es csapatának versenyzője, Max Verstappen. A holland pilóta azt reméli, jó kis csatát vívhat majd a Mercedesekkel vasárnap.

Verstappen remek teljesítményt nyújtva 25 ezredmásodperces előnnyel szerezte meg a rajtelsőséget az F1-es Abu Dhabi Nagydíj szombati időmérő edzésén.

„Egész évben közeledtünk egy kicsit, és néhányszor lemaradtunk” – mondta a holland.

„De a Mercedes egész éves dominanciája után legalább most egyszer itt ülhetek, ez remek az egész csapat számára.”

„Nagyon hosszú szezon volt rövid idő alatt, rengeteg versenyünk volt. Szerintem mindenki szeretne már egy kis szünetet, de az, hogy most meglett a pole, remek motivációt jelent mindenki számára ahhoz, hogy szépen zárjuk ezt az évet.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire bizakodó a Red Bull versenytempója kapcsán, Verstappen kifejtette, nem lehet biztos a dolgában, a második edzésen ugyanis a piros zászlós megszakítás miatt ő sem tudta befejezni versenyszimulációját.

„Meg kell még néznem, mit tehetünk, de szerintem nem sokaknak volt megfelelő hosszú etapja a piros zászló miatt” – mondta a holland. „Szóval érdekes lesz holnap! De mindent beleadok majd.”

„Úgy tűnik, ezen a hétvégén nem olyan rossz a végsebességünk. Ez mindig jól jön. Valtteri és Lewis biztosan nagyon közele lesznek, és remélhetőleg jó kis csata vár ránk.”

Verstappennek az időmérőn volt egy meglehetősen furcsa pillanata is: a Q1-ben nem tudott jó kört futni, mert egy alkalommal a 6-os kanyarnál beszorult a keze a pilótafülkében.

„Azt hiszem, a kormány és a térdem között valahogy beszorult a kezem. Soha nem történt még ilyen!” – mondta.

„Ami azt illeti, elkezdtem a fal felé kormányozni az autót! Egy balszerencsés pillanat volt.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!