Verstappen: Jó látni, mennyit fejlődött az autó tavaly óta! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Jó látni, mennyit fejlődött az autó tavaly óta!

HIRDETÉS
Egymaga 157 körig jutott a Forma-1-es csapatok bahreini tesztjének nyitónapján Max Verstappen, a kétszeres világbajnok ráadásul a legjobb köridőt is megfutotta. Nem meglepő, elégedett is a látottakkal!
BAHRAIN, BAHRAIN - FEBRUARY 23: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during day one of F1 Testing at Bahrain International Circuit on February 23, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Verstappen ma egyedül dolgozott a Red Bullnál, a csapat új autójával, az RB19-essel pedig közel 850 km-t tett meg, ami majdhogynem három versenytávnak felel meg a sivatagi pályán. A Red Bull versenyzője elégedett, a legfontosabb pedig elmondása szerint az, hogy probléma nélkül tudták megkezdeni a munkát az idei versenygéppel.

„Remek napunk volt, sok kört meg tudtunk tenni, és ez az, amit szerettünk volna – majdnem három versenytáv!” – mondta elégedetten a címvédő. „Ráadásul simán ment a nap, alig voltak gondjaink, és tényleg az autóra tudtunk fókuszálni, és ki is próbáltunk néhány dolgot.”

„Sokat köröztünk akkor is, amikor napos és forró volt az idő, de este is, ami reprezentatívabb. Jó látni, hogy az autó fejlődött tavaly óta. A viselkedése egy kicsit más a gumik miatt, de elégedettek vagyunk.”

A jó kezdés ellenére Verstappen az idei esélyekről óvatoasn nyilatkozott, holnap pedig tovább folytatja majd a munkát délután.

„Azt egyetlen tesztnap után nehéz megmondani, hogy az autó hogyan fog teljesíteni idén, de az autó remekül ment, és ez a legfontosabb. Péntek délután újra vezetek majd, ki fogunk próbálni különböző keverékeket, és meglátjuk, mit tanulhatunk az első versenyhétvége előtt.”

A Red Bull főmérnöke, Gianpiero Lambiasi a tesztnap végén kifejtette, a gyűjtött adatok sokat segítenek majd nekik abban, hogy a lehető legjobban felkészüljenek az év első versenyére, amit ugyanitt rendeznek majd jövő héten.

„Ígéretesen kezdtünk ma a 2023as szezont, mivel komoly megbízhatósági problémák nélkül teljesíteni tudtuk a tervezett programot” – fogalmazott. „A mindenki által elvégzett kemény munka kifizetődött, mivel az autó kiegyensúlyozottan ment, és az aerodinamikai és mechanikai konfigurációkra tudtunk koncentrálni, hogy jobban megértsük az új platformot. Emellett pedig a módosított szerkezetű gumikon is dolgoztunk.”

„Továbbra is magunkra összpontosítunk, és igyekszünk a lehető legjobban felkészülni az első versenyre. Rengeteg adatot fogunk kielemezni ma este, holnap pedig Checo [Perez] először próbálhatja ki az RB19-est. Maxnak csupán 4 órája maradt, mielőtt elkezdődik az idény, szóval ki kell pihennie magát éjszaka.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!