Friss hírek

Verstappen: Jó volt végre a Mercedesekkel csatázni!

Harcban tudott lenni a Mercedesekkel a vasárnapi Emilia Romagna Nagydíjon, végül azonban kieséssel zárt Imolában a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen.

A holland pilóta a 3. helyről vágott neki a futamnak, és már a rajtnál maga mögé tudta utasítani a címvédő Lewis Hamiltont. Verstappen aztán tartani tudta a lépést Valtteri Bottasszal, majd egy korai kiállással megpróbált a finn elé kerülni.

Időközben aztán a jobban taktikázó Hamilton mindkettejüket átugrotta, és miközben Verstappen rengeteg időt veszített Bottas mögött, a címvédő nagy előnyre tudott szert tenni.

A Red Bull pilótája aztán meg tudta előzni a sérült autóval köröző Bottast, a célig azonban nem jutott el: egy jobb hátsó defekt miatt a 2. helyről esett ki.

„Semmi előjel nem volt, hirtelen felrobbant a gumi, de természetesen még nem tudjuk, hogy mi okozta” – magyarázta a fiatal pilóta. „Nagy kár érte, egy remek 2. hely lehetett volna, remek versenyt futottunk, harcolni tudtam a Mercedesekkel.”

„Azt hiszem, Valtteri autójának padlólemeze megsérült, és mivel tempót veszített, minket is feltartott. Nagyszerű verseny lehetett volna, de végül nem az lett belőle…”

Verstappen azt mondja, nemcsak azért sajnálja a kiesét, mert egy 2. helyet dobott el magát, hanem mert nagyon élvezte is a futamot úgy, hogy a Mercedesekkel csatázott.

„A tempó remek volt. Végre nyomni tudtam őket, velük tudtam maradni, ami jó érzés volt.”

„A rajtom jól sikerült, elkaptam Lewist, aztán próbáltam tartani a lépést Valtterivel, majd kiálltunk a bokszba. Megpróbálkoztunk az elévágással. De a sérült autója miatt aztán rengeteg időt veszítettünk, és képtelen voltam elmenni mellette.”

„Lewis aztán átugrott minket, és amikor végre megelőztem Valtterit, a tempó rendben volt, az autó igazán jónak tűnt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!