Verstappen: Jobb lenne a lágyabb gumikat használni! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Jobb lenne a lágyabb gumikat használni!

HIRDETÉS
A nyers tempót tekintve egyértelmű lemaradásban van a Mercedesszel szemben a Red Bull Forma-1-es csapata, Max Verstappen viszont abban bízik, a versenyen közelebb kerülhetnek majd a német istállóhoz.
BARCELONA, SPAIN - AUGUST 14: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during practice for the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on August 14, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)

A Spanyol Nagydíj pénteki szabadedzéseit fölényesen nyerték a Mercedes autói, és mindkét gyakorláson Verstappen végzett a 3. pozícióban.

A holland végül 8 tizedmásodperces lemaradással zárta a napot, ám összességében elégedett, autója ugyanis elmondása szerint jól ment a barcelonai pályán.

„Az autó egészen jól teljesített, és összességében pozitív napot zártunk” – mondta a holland versenyző.

„Egy körön még egyértelműen hátrányban vagyunk a Mercedeshez képest, de a hosszú etapokon jó volt vezetni az autót, és természetesen ez a fontos a verseny szempontjából.”

Verstappen nevetve hozzátette, „szívesebben használnám a lágyabb gumikat, de nem a mi döntésünk”.

„A keményebb keverékű gumikat használjuk itt, ami különbség az előző hétvégéhez képest. A gumik kezelhetők, és elég nagy volt a forróság ma a pályán. Arra számítok, hogy az időmérőn a Mercedes még az élen lesz, mert nagyon gyorsak, de ki tudja, hogyan alakul a versenyen?”

„Jól éreztem ma magam a pályán, szóval meglátjuk, hogy ugyanezt érzem-e majd vasárnap, amikor igazán számít.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!