Verstappen: Jövőre fel kell zárkóznunk a Mercedesre - F1VILÁG.HU

Verstappen: Jövőre fel kell zárkóznunk a Mercedesre

HIRDETÉS
A vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon másodikként befutó Max Verstappen úgy véli, a szezon második felére sikerül olyannyira megerősödniük, hogy egy szintre tudtak kerülni a Ferrarival. Jövőre pedig a világbajnoki trófea lesz a cél.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 01: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP, second placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and third placed Charles Leclerc of Monaco and Ferrari talk in the press conference after the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 01, 2019 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Francois Nel/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-22BVJNRX92111 // Usage for editorial use only //

Az energiaital-gyárosok idén léptek szövetségre a Hondával, új motorpartnerükkel pedig három futamgyőzelmet szereztek Max Verstappen révén.

A holland pilóta a szezonzárón nyerni ugyan nem tudott, de jó eredménnyel, egy 2. hellyel zárta a bajnokságot.

Verstappen a versenyt követően arról beszélt, sikerült felzárkózniuk a Ferrarira év közben, 2020-ban pedig tovább folytatnák a fejlődést.

„Azt gondolom, nagyon közel van egymáshoz a két csapat. Egy kicsit persze pályafüggő a dolog, de mi a magunk részéről komoly előrelépéseket tettünk, szóval fel tudtuk küzdeni magunkat és nyertünk is pár futamot” – mondta a holland.

„A jövő évre pedig még sok a tennivaló természetesen – fel kell zárkóznunk a Mercedeshez. Elvégre domináltak egész évben, de legalábbis ők voltak a legkövetkezetesebbek. Természetesen megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy lefaragjuk a hátrányunkat, de nyilvánvalóan nem lesz könnyű.”

A Red Bull versenyzője hozzátette, természetesen a téli időszakban megpróbál pihenni is egy kicsit.

„Szerintem mindannyian nagyon keményen dolgozunk majd, de persze jó lesz pihenni is egy kicsit, a családdal és a barátokkal lenni, hogy az ember feltöltődve és megerősödve vágjon neki az új szezonnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!