Friss hírek

Verstappen: Jövőre fel kell zárkóznunk a Mercedesre

A vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon másodikként befutó Max Verstappen úgy véli, a szezon második felére sikerül olyannyira megerősödniük, hogy egy szintre tudtak kerülni a Ferrarival. Jövőre pedig a világbajnoki trófea lesz a cél.

Az energiaital-gyárosok idén léptek szövetségre a Hondával, új motorpartnerükkel pedig három futamgyőzelmet szereztek Max Verstappen révén.

A holland pilóta a szezonzárón nyerni ugyan nem tudott, de jó eredménnyel, egy 2. hellyel zárta a bajnokságot.

Verstappen a versenyt követően arról beszélt, sikerült felzárkózniuk a Ferrarira év közben, 2020-ban pedig tovább folytatnák a fejlődést.

„Azt gondolom, nagyon közel van egymáshoz a két csapat. Egy kicsit persze pályafüggő a dolog, de mi a magunk részéről komoly előrelépéseket tettünk, szóval fel tudtuk küzdeni magunkat és nyertünk is pár futamot” – mondta a holland.

„A jövő évre pedig még sok a tennivaló természetesen – fel kell zárkóznunk a Mercedeshez. Elvégre domináltak egész évben, de legalábbis ők voltak a legkövetkezetesebbek. Természetesen megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy lefaragjuk a hátrányunkat, de nyilvánvalóan nem lesz könnyű.”

A Red Bull versenyzője hozzátette, természetesen a téli időszakban megpróbál pihenni is egy kicsit.

„Szerintem mindannyian nagyon keményen dolgozunk majd, de persze jó lesz pihenni is egy kicsit, a családdal és a barátokkal lenni, hogy az ember feltöltődve és megerősödve vágjon neki az új szezonnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!