Friss hírek

Verstappen: Jövőre megpróbálok még jobb lenni!

Elképesztő dominanciát mutatott 2022-ben a Forma-1-ben Max Verstappen, a Red Bull ifjú titánja azonban mindent megtesz azért, hogy 2023-ban még erősebben térjen vissza a pályára.

A szezon ugyan döcögősen indult az energiaital-gyárosok számára, Verstappen végül mégis 15 versenyt meg tudott nyerni a 22-ből, és már jó néhány futammal ezelőtt bebiztosította második világbajnoki címét. A Red Bull versenyzője természetesen rendkívül élvezte a szezont, ám arra törekszik, hogy jövőre még jobb formát nyújtson.

„Óriási csapatmunka volt, főleg a nehéz kezdés után. Ahogy mindenki más a csapatban, én sem gondoltam volna, hogy képesek leszünk így fordítani. De nagyon élvezetes volt tagja lenni ennek a csapatnak. Nagyon jól szórakoztunk” – mondta Verstappen „Természetesen a teljesítményre fókuszáltunk, de ki is kell élvezni a pillanatot, értékelni kell azt. És azt gondolom, mi ezt megtettünk. És meg is fogjuk tenni – miközben már most a jövő évre fókuszálunk.”

„Az ember mindig azt mondja, hogy megpróbál még jobb lenne. Tudom, hogy nehéz sokkal jobbnak lenni ennél, de mindig erre kell törekedni.”

Verstappent megkérdezték arról is, melyik volt az idei legjobb győzelme, amire a holland határozott választ adott: „Spa.”

A Red Bull versenyzője úgy gondolja, 2023-ban sokkal nehezebb dolga lesz majd.

„Azt gondolom, szorosabb lesz. A csapatok sokkal jobban értik már ezeket az autókat. És az idő előrehaladtával az összes csapat egyre közelebb kerül egymáshoz. Ami minket illet, ez egy nagyon pozitív hétvége volt. Ez pedig természetesen igazán biztató a jövő évre nézve.”

„Viszont azt is tudjuk, hogy a télen is keményen kell nyomnunk, javítanunk kell a teljesítményen – és nemcsak a teljesítményen, hanem a gumikat is jobban meg kell értenünk, mivel változni fognak egy kicsit a jövő évre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Jövőre megpróbálok még jobb lenni!
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!