Friss hírek

Verstappen kapta „az év manővere” díjat

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte „az év manővere” díját, amelyet a pénteki FIA díjátadó gáláján adtak át neki.

Verstappen és Leclerc több szoros csatát is vívott az idei évben, ezek közül egyik pedig díjat is érdemelt – a szezon előzései közül a holland versenyző silverstone-i manőverét emelte ki az FIA, amiért díjat is adtak Verstappennek. 

A Brit Nagydíjon Leclerc és Verstappen kerék-kerék elleni küzdelmet mutatott be, amely során Leclerc leszorította ugyan a hollandot a pályáról, azonban ez nem zavarta meg őt, és a következő kanyarban átvette pozícióját Leclerctől. 

Az FIA a manővert az év legjobbjának ítélte, Verstappen szerint azonban ennek a csatának sokkal több izgalmas pontja volt. 

„Nagyon kellett figyelni, mert nagyon sok minden történt” – mondta a Red Bull-pilóta a díj átvételekor. „Ez csak egy előzés volt ezen a versenyen, de nagyon sok küzdelmünk volt akkor. Király volt – egy kicsit lementem a pályáról, kerékérintés is volt, ami nem igazán történik a Forma-1-ben, szóval szerettem.”

„Az pedig, hogy én jöttem ki belőle győztesen, és nem maradtam alul, még inkább elégedettséggel tölt el.”

Verstappen biztos benne, hogy a következő években Leclerckel még számos hasonlóan izgalmas csatát fog vívni.

„Ez már a gokartos időkben elkezdődött, és biztos vagyok benne, hogy még néhány évig folytatódni is fog. Nagyon élvezem, úgy gondolom, hogy ez a Forma-1-nek is jó” – mondta. 

Az előzés, amelyért Verstappen díjat kapott:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!