Friss hírek

Verstappen: Kár, hogy kisípolták, amit a Renault-motorról mondtam!

Már 6 kör után kiesett a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen – méghozzá a motor hibája miatt. A holland azt mondja, már kezd betelni nála a pohár.

Hasonló érzéseiről nyilatkozott még a verseny közben a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is, aki úgy fogalmazott, kíváncsian várja, milyen kifogásokkal állnak elő megint a Renault részéről.

Verstappen kiesését a kinetikus energia-visszanyerő rendszer hibája okozta, a holland pedig azt mondja, nem ezért fizetnek a Renault-nak.

„Őszintén szólva ennek egyáltalán nem így kellene lennie” – mondta csalódottan a Red Bull pilótája.

„Csapatként milliókat fizetsz – reményeid szerint – egy tisztességes motorért. De az folyton megadja magát. Ráadásul mi vagyunk a leglassabbak is… Hogy őszinte legyek, ezt nagyon nehéz elfogadni.”

Pedig a pénteki szabadedzéseken a Red Bull versenytempója igazán ígéretesnek tűnt, Verstappen pedig abban bízott, harcba szállhatnak a Mercedesszel és a Ferrarival a Hungaroringen.

„Rendben voltak a dolgok az autóval kapcsolatban. De utólag mindig nehéz megmondani, milyen eredményt érhettünk volna el. Könnyedén végezhettünk volna az 5. helyen, ha semmi sem történik előttünk. Értékes pontokat dobtunk el ismét.”

Verstappen a motorhiba után dühösen üvöltötte a rádióba: „A p*csába! Milyen kib*szott vicc az, hogy minden kib*szott alkalommal ez a sz*r megadja magát!”

A holland azt mondja, nagyon ideges volt a történtek után.

„Nagyon dühös voltam a rádión. Szerintem elég sokat ki kellett sípolni benne. Kár, hogy kisípolták, jobb lett volna, ha úgy hagyják!”

Mivel Verstappen már a harmadik MGU-K-t használta idén, a Belga Nagydíjon büntetés várhat rá.

„Meglátjuk, mit kell tennünk Spában – hogy kapunk-e büntetést, vagy sem, még nem tudom. De momentán nem is igazán érdekel…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Verstappen: Kár, hogy kisípolták, amit a Renault-motorról mondtam!
Verstappen: Meggyőződésem, hogy gyorsabb vagyok Hamiltonnál!
A Mercedest meglepte a Red Bull hungaroringi szárnyválasztása
Harag és kétségbeesés: Belgiumban vállalja be a rajtbüntetést a Red Bull?
Kiderült, mi okozta Räikkönen balesetét a hungaroring bokszutcájában
Schumachert meglepte, milyen sokáig tartani tudta Verstappenéket

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!