Verstappen: Kellemes meglepetés, hogy a pole-ban végeztem! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Kellemes meglepetés, hogy a pole-ban végeztem!

HIRDETÉS
Forma-1-es pályafutása 21. rajtelsőségét szerezte a Bahreini Nagydíj szombati időmérő edzésén Max Verstappen, a holland pilóta azonban elismerte, a pénteki küszködés után meglepődött azon, hogy a pole-ban végzett.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 04: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 04, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

A világbajnoki címvédő bő 1 tizedmásodperccel utasította maga mögé saját csapattársát, Sergio Perezt, így az év első futamán ő indulhat majd az első rajtkockából. Pedig a hétvége nem indult jól Verstappen számára, pénteken sokat küszködött az autóval, és elmondása szerint még a szombati gyakorláson sem igazán találta a ritmust. Amikor viszont igazán számított, az időmérőn, össze tudta kapni magát – no és az autót is.

„Egy kicsit nehezen indult a hétvége pénteken, és ma sem igazán találtam meg a ritmust, de az időmérőn szerencsére sikerült összeraknunk a dolgokat. És természetesen nagyon örülök, hogy a pole-ban lehetek” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Lenyűgöző, hogy a tavalyi év után újra egy ennyire erős autóval rendelkezünk, és Checo is itt van az első sorban. Várom már a vasárnapi versenyt!”

„Ami azt illeti, kellemes meglepetés, hogy a pole-ban vagyok az edzéseken látott küszködés után. És az autónk általában a versenyeken jobb.”

„Tavalyhoz képest egy kicsit talán mindenki jobban tudja, mit is csinál az autójával. Természetes, hogy idén versenyképesebben kezdünk. A technikai szabályok változása egy kicsit lelassította ugyan az autót, mégis gyorsabbak lettünk! Ezt természetesen nagyszerű látni, az év során pedig látni fogjuk, hogy mindenki javít a teljesítményén, és szerintem ez a csodás dolog a Forma-1-ben!”

Verstappen édesapja, Jos Verstappen ma ünnepli 51. születésnapját, a vb-címvédő pedig örül, hogy egy rajtelsőséggel tudta őt megajándékozni.

„Remélem, hogy nézte… Illetve biztos vagyok benne, hogy nézte!” – mondta tömören.

A Forma-1-es Bahreini Nagydíj magyar idő szerint vasárnap 16 órakor rajtol majd.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!