Verstappen: Kemény munkával sikerült felülkerekedni a nehézségeken - F1VILÁG.HU

Verstappen: Kemény munkával sikerült felülkerekedni a nehézségeken

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull

Azok után, hogy Kanadában és Franciaországban két dobogós helyezést szerzett, a vasárnapi Osztrák Nagydíjon a győzelem is összejött a Red Bull ifjú titánjának, Max Verstappennek.

A holland a 4. helyről kezdte meg a szezon 9. versenyét, a virtuális biztonsági autós periódus során pedig remekül taktikázott csapata, így Verstappen az élre tudott kerülni.

Bár a gumik hólyagosodása neki is komoly problémákat okozott a versenyen, a Red Bull tehetsége végig kontroll alatt tartotta a futamot, és végül magabiztos győzelmet szerzett a két Ferrari előtt.

„Nagyon kellett vigyáznunk a gumikra, mert rendkívüli módon hólyagosodtak – de sikerült kitartanunk a végéig” – mondta a holland tehetség.

„Fantasztikus nyerni a Red Bull-lal a Red Bull Ringen, főleg úgy, hogy ennyi holland rajongó kilátogatott – egyszerűen hihetetlen.”

Győzelmének köszönhetően Verstappen az 5. helyre jött fel a pontversenyben, mindössze 3 ponttal van lemaradva csapattársától, Daniel Ricciardótól, aki kiesett a Red Bull Ringen.

„Fel kellett zárkóznom a pontversenyben. A mai egy igazán remek nap volt számomra, és remélem, hogy így fog majd folytatódni.”

Verstappen a verseny első körében kemény csatát vívott Kimi Räikkönennel – a finnel össze is koccantak kicsit, minek következtében a holland meg tudta előzni a Ferrarit.

„Kemény, de jó verseny volt. Elég tapasztalt ahhoz, hogy jól kezelje a szituációt. Egy kicsit összeértünk, de ez a sportnak is jót tesz.”

Hirdetés

Verstappen számára egyébként nehezen indult az idény: az első futamokon hibát hibára halmozott, és rengeteg kritika érte őt emiatt. A Red Bull versenyzője azonban összekapta magát, és sorozatban három verseny óta szállítja a dobogós eredményeket.

„Néha vannak nehéz pillanatai az embernek” – magyarázta a holland.

„De az ember még ilyenkor is keményen folytatja a munkát, és felülkerekedik a helyzeten. Ilyen egyszerű – ilyen a versenyzés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!