Verstappen készül a Vettel elleni csatára - F1VILÁG.HU

Verstappen készül a Vettel elleni csatára

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője bizakodó a vasárnapi Japán Nagydíjat illetően, miután a Mercedesek mögött megszerezte a 3. rajtpozíciót.

Verstappen mindkét Ferrarit megelőzve a 3. helyen végzett az időmérőn, ám arra számít, hogy Sebastian Vettel a 8. helyről indulva hamar felzárkózik majd mögé, így védekeznie kell majd vele szemben.

A holland pilóta elmondta, tökéletes időmérőt teljesítettek, így nagyon örül az elért eredménynek. Arra nem számít, hogy a Mercedest legyőzhetik vasárnap, ám ha a rajtot sikerül jól elkapniuk, véleménye szerint bármi lehetséges.

„Ma csapatként nem hibáztunk, sem a pályán, sem azon kívül. Sikerült optimalizálnunk a beállításokat és a körülményeket a Q3-ban, ami oda vezetett, hogy egy elég jó rajtpozíciót sikerült szereznünk holnapra” – nyilatkozta Verstappen.

„Kulcsfontosságú volt, hogy az intermediate abroncsokról átváltottunk a slickekre a Q3 elején, így a Ferrari elé kerülhettünk egy erős köridővel. Ma már sokkal elégedettebb voltam az autó teljesítményével, mint tegnap.”

„A kemény munka, amit a srácok végeztek az éjszaka, biztosította számomra, hogy egy jó időmérőm legyen” – folytatta.

„Azt hiszem, a Mercedes túl gyors lesz nekünk, de egy jó rajttal, ki tudja… Sebastian valószínűleg gyorsan előretör majd, szóval majd védekeznem kell vele szemben, de természetesen a tőlem telhető legjobbat nyújtom majd, hogy megtartsam a pozícióm.”

„Arra kell koncentrálnunk, hogy a lehető legjobb stratégiát válasszuk, és aztán remélhetőleg a dobogón végzünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!