Verstappen két versenytávot is lenyomott az első tesztnapon - F1VILÁG.HU

Verstappen két versenytávot is lenyomott az első tesztnapon

HIRDETÉS
Rendkívül szorgalmas volt idei első tesztnapján a Forma-1 regnáló világbajnoka, Max Verstappen: a holland pilóta 147 körig jutott a Red Bull új versenyautójával Barcelonában, elmondása szerint pedig igencsak hasznosan telt a nyitónap.
Red Bull RB18, Max Verstappen,

Verstappen a 9. legjobb idővel zárt szerdán, most azonban természetesen még nem a köridők számítanak igazán, sokkal inkább az, hogy a csapatok minél több kört megtegyenek vadonatúj versenygépeikkel. A Red Bullnak ez sikerült, Verstappen ugyanis egymaga mintegy 685 km-t, azaz több mint két versenytávot pakolt az RB18-asba.

„Azt gondolom, az autó jól néz ki, de a legfontosabb az, hogy gyors legyen, és ez az, amit próbálunk most megnézni” – mondta a holland versenyző. „Szerettünk volna elegendő kört megtenni ma, hogy hozzászokjunk az autóhoz, és megértsük, hogy miképp viselkedik.”

„Emellett szükségünk volt a kilométerekre ahhoz is, hogy lássuk, mennyire bírják az alkatrészek. Minden igazán jól működött, szóval kezdetnek jó, pozitív napunk volt. Este alaposan megvizsgáljuk a dolgokat, hogy lássuk, mit kell tennünk a fejlődés érdekében.”

„Csütörtökön Checo vezet majd, én pedig várom már, hogy pénteken visszaüljek az RB18-asba.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner hozzátette, természetesen arra törekszenek majd idén, hogy megvédjék Verstappen világbajnoki címét.

„Nagyon rövid holtszezon volt, de jó végre visszatérni a pályára, és látni az 1-es rajtszámot az autónkon!” – fogalmazott Horner. „Hosszú ideje nem szerepelt már versenyautón, a célunk pedig idén az lesz, hogy megtartsuk. Izgatottan vágunk neki ennek az új érának, és izgatottan látjuk az új autónkat a pályán.”

„A komoly szabályváltozások miatt ez még lenyűgözőbb, mint eddig. Nagyszerű csapatunk van, és rendkívül motiváltan vágunk neki az idénynek. Max jól érezte magát az autóban, szóval pozitívan alakult a nap. Jó év lesz ez Checo számára is, aki már a második évét tölti velünk, és sokkal otthonosabban érzi magát a csapatnál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!