Friss hírek

Verstappen kételkedett a Red Bull stratégiájában

Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője nem volt biztos benne, hogy a csapat stratégiája működőképes lesz Lewis Hamiltonnal szemben az Amerikai Nagydíjon – azonban végül kifizetődött az agresszív taktika.

Verstappen az élről kezdte meg az Amerikai Nagydíjat, azonban a rajt Hamiltonnak sikerült jobban, a brit megelőzte őt. A Red Bull stratégiájának köszönhetően azonban Verstappennek sikerült az elévágás, így a kerékcseréket követően már ő állhatott az élen.

„A rajtot elveszítettük, szóval meg kellett próbálnunk valami mást csinálni” – mondta Verstappen.

„A gumikopás nagy volt ezen a pályán, szóval agresszívek voltunk a stratégiával. Nem voltam biztos benne, hogy működni fog.”

Hamilton így a verseny végére ugyan utolérte Verstappent, azonban támadni nem tudta őt – a holland elmondta, nagyon izgalmas volt az utolsó néhány kör számára is.

Az utolsó néhány kör szórakoztató volt, kicsit csúszkáltam a nagysebességű kanyarokban, de nagyon boldog vagyok” – mondta.

„Hihetetlen, lenyűgöző volt itt vezetni, és az is, hogy ilyen sok szurkolót láttunk a pálya körül – remélhetőleg ezt még sok éven keresztül megtehetjük majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!