Friss hírek

Verstappen kezd kételkedni a Red Bullban

A korábbi Forma-1-es versenyző, Jos Verstappen azt mondja, fia, Max kezd kételkedni abban, hogy a Red Bull képes lesz fordítani helyzetén a továbbiakban.

Az ifjú versenyző a vasárnapi Belga Nagydíjon idei hatodik kiesését szenvedte el, a technika ördöge ugyanis rendre kibabrál vele.

A holland Ziggo Sport TV-csatornának nyilatkozva az ifjú tehetség édesapja, Jos Verstappen úgy fogalmazott, nagyon nehéz megbékélni ezzel a helyzettel.

Arra a kérdésre, hogy a lehetőségek közt szerepel-e a Red Bulltól való távozás, az idősebb Verstappen így felelt: „Talán ez nem a megfelelő pillanat ehhez a kérdésre, de az ember ilyenkor elkezd megkérdőjelezni mindent.”

„Észrevettem, hogy Max nagyon csalódott. Nehéz motiváltnak maradni, ha folyamatosan így mennek a dolgok. Remekül szerepel az időmérőkön, fél másodperccel gyorsabb a csapattársánál, és éppen csak le van maradva a Ferrariktól.”

„És aztán 7-8 kör után már újra a pálya szélén ácsorog. Ennek nem szabadna megtörténnie – egy topcsapatnál biztosan nem.”

Verstappen hozzátette, nem igaz az sem, hogy fia vezetési stílusa járul hozzá a műszaki gondokhoz.

„Max nem tehet semmit. Semmit nem csinál rosszul. Sokan folyton azt kérdezgetik, hogy nem bánik-e túl keményen az autójával. De ez teljesen nonszensz.”

„Nem tudja azt túlvezetni, nem tudja tönkretenni. Mindannyian tudjuk, mi a helyzet: a rendelkezésére álló technika nem elég jó.”

Arra a kérdésre, hogy lesz-e megoldás, Jos Verstappen így felelt: „Idén biztosan nem. Szerintem mindenkinek le kell nyugodnia egy kicsit, és talán le kell ülnünk egymással, mert ez nem fog működni, ha a dolgok így folytatódnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Verstappen kezd kételkedni a Red Bullban
Gasly: Bottas jól elb*szta a versenyünket…
Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek
Russell újra Mercedesben: Gumiteszt a Hungaroringen!
Mi történt volna, ha Hamilton sem áll fel a rajtrácsra az újraindításnál?

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!