Verstappen: Ki kell elemeznünk a hétvégén történteket! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Ki kell elemeznünk a hétvégén történteket!

HIRDETÉS
Bár sikerült győznie vasárnap, Imolában, Max Verstappen szerint sok munka vár a Red Bull Forma-1-es csapatára, az Emilia-Romagna Nagydíj ugyanis egyáltalán nem a várakozásaik szerint alakult.
IMOLA, ITALY - MAY 19: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing prepares to drive in the garage prior to the F1 Grand Prix of Emilia-Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari Circuit on May 19, 2024 in Imola, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202405190293 // Usage for editorial use only //

A holland versenyző rengeteget küszködött autójának egyensúlyával a szabadedzéseken, az időmérőre azonban mégis sikerült olyan beállításokat találni, mellyel Verstappen a pole-ért harcolhatott — és végül meg is szerezte azt. A Red Bull versenyzője aztán a futamon magabiztos versenyzést mutatott be, a hajrában azonban nagy nyomás alá helyezte őt Lando Norris. Verstappen végül kitartott és megnyerte a versenyt, tovább növelve ezzel előnyét az összetettben.

Arra a kérdésre, hogy a vasárnapi teljesítménye volt-e az egyik legjobb, amit eddig a Forma-1-ben nyújtott, Verstappen így felelt: „Azt mondanám, hogy idén határozottan abban a tekintetben, ahogy fordítani tudtunk a dolgokon.”

„Alapvetően idén nagyon jó autónk van eddig. De valamiért ezúttal nem sikerült felülkerekednünk a dolgokon. De persze az időmérőtől kezdve már láttam, hogy a dolgok visszazökkentek a normálisabb kerékvágásba. A verseny tekintetében viszont még nem kerekedtünk felül a dolgokon, mivel a kemény gumikat nem sikerült optimalizálni. Egyszerűen soha nem éreztem azt, hogy az abroncsok működnek az autónkon. Ez olyasvalami, amit ki kell elemeznünk.”

Verstappen ugyanakkor azt is mondta, az szemmel látható, hogy a rivális csapatok egyre erősebbé válnak.

„Egyértelmű, hogy a körülöttünk lévő csapatok zárkóznak fel, és nagyon jó munkát végeznek. Szóval meg kell próbálnunk fejlődni nekünk is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!