Verstappen kiakadt a virtuális Le Mans-i 24 órás szervezőire, miután kiesett a versenyből - F1VILÁG.HU

Verstappen kiakadt a virtuális Le Mans-i 24 órás szervezőire, miután kiesett a versenyből

Egy technikai hiba fosztotta meg Max Verstappent a győzelmi esélyektől a virtuális Le Mans-i 24 órás futamon, amivel kapcsolatban a Forma-1-es világbajnok kendőzetlenül fejezte ki véleményét.

Csúnya véget ért Max Verstappen hétvégi virtuális kalandja, miután a Red Bull Forma-1-es pilótája az élről veszítette el a virtuális Le Mans-i 24 órás versenyt. Verstappen a Team Redline #1-es autójával állt rajthoz a nívós szimulátoros megmérettetésen, amire saját elmondása szerint hónapokat készült. Hét órával a leintés előtt egyperces előnyt élvezett, amikor egy kapcsolódási probléma miatt a szerver ledobta őt. Miután nagy nehezen visszatért, másfél kör hátrányban a tizenhetedik helyen találta magát. Ekkor még folytatta a futamot, ám másfél órával később ismét technikai problémája akadt, így frusztrációjában feladta a versenyt.

Verstappen az eset kapcsán nem rejtette véka alá a véleményét. Twitchen élőben öntötte szavakba érzéseit az esemény kapcsán.

„Még a saját játékukat sem képesek kézben tartani” – kelt ki a szervezők ellen. „Háromszor történt meg velem, hogy a játék verseny közben kirúgott. Ez az utolsó alkalom, hogy részt vettem benne, hiszen mi értelme az egésznek? Öt hónapot készülsz, hogy megnyerd a bajnokságot, vezetsz, próbálod megnyerni a futamot, amire két hónapot készültél, és így kezelik az egészet.”

„Volt két piros zászló, kivették az esőt, és még így is ledobálta az embereket. Egy ponton mi is így jártunk, de ők nem csináltak semmit. Komolyan, ez egy vicc. Ezt nem hívhatjuk versenynek, ez egy bohócműsor. Ezért volt jobb feladni” – fogalmazott dühösen a holland.

Bár ez a reakció egy szimulátoros futam miatt tűnhet túlzottnak, Verstappen a múltban többször emlegette már, hogy szívesen rajthoz állna a valódi Le Mans-i 24 óráson, amire a virtuális futam kiváló felkészülési lehetőséget nyújt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!