Verstappen kikerült a képből – jöhet Ricciardónak a csapatváltás? - F1VILÁG.HU

Verstappen kikerült a képből – jöhet Ricciardónak a csapatváltás?

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, az, hogy csapattársa, Max Verstappen 2020 végéig hosszabbított az osztrák istállóval, több lehetőséget nyit meg számára, és megengedheti magának, hogy csak a jövő évben döntsön arról, hol folytatja a későbbiekben.

Bár Verstappent a következő 3 évre magához láncolta a Red Bull, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója, Helmut Marko nemrég úgy fogalmazott, mindent megtesznek azért, hogy Ricciardóval is szerződést hosszabbítsanak.

Az ausztrál jelenlegi kontraktusa a következő szezon végén lejár, és a hírek szerint a Ferrari, valamint a Mercedes is lecsaphat rá – előbbi istállónál ugyanis lejár Kimi Räikkönen, utóbbinál pedig Valtteri Bottas szerződése.

Ricciardo azt mondja, egyáltalán nem okoz számára problémát az, hogy Verstappennel hosszú távon számol a Red Bull – sőt! Az ausztrál úgy véli, most még kényelmesebb helyzetbe került.

„Kétlem, hogy bármilyen szinten is árt nekem. Sőt, még erősebb helyzetbe kerültem! Ha ugyanis Max a Ferrari, vagy a Mercedes radarján volt, akkor egy ellenfél most kikerült a képből” – mondta Ricciardo, elismerve, hogy abszolút a lehetőségek között szerepel számára a csapatváltás 2019-re.

„És nyilvánvaló, hogy a Red Bullnál is kifejtették már, hogy szeretnének megtartani minket versenyzőpárosnak.”

„Szóval egyáltalán nem árt nekem a dolog, és szerintem türelmes lehetek most. Most megkaptam a következő év elejét – meglátjuk, hogy állunk majd a Red Bull-lal, és aztán kialakul.”

„Nem fogok elsietni semmit. Azt hiszem, okosnak kell lennem, és ki kell használnom az időt.”

Ricciardo azt mondja, nem aggódik amiatt, hogy a Red Bull megpróbál Verstappen köré építkezni azzal az egyértelmű céllal, hogy világbajnokságot nyerjen a holland pilótával.

Hirdetés

„Nem igazán – vagy legalábbis nem így próbálok gondolkodni. Egészen mostanáig egyenlőség volt csapaton belül. Szóval megpróbálok nem gondolni ezekre, mert nem akarok olyan dolgokat elültetni a saját fejemben, amik talán nem is léteznek.”

„Ugyanakkor viszont, ha sikerül a sportág történetének legfiatalabb világbajnokát varázsolniuk belőle, akkor az egy óriási eredmény a Red Bullnak, mint brandnek. És ebből a szempontból teljesen megértem a dolgot.”

„De hogy azt gondolom-e, hogy mindent megtesznek azért, hogy hozzásegítsék őt ehhez anélkül, hogy engem segítenének? Nem hinném. Főleg úgy, hogy 2013 óta nem nyertek bajnoki címet. Szerintem extázisba kerülnének, bármelyikünk is nyerne.”

„Szóval én nem így tekintek erre – ugyanakkor megértem marketing szempontból.”

Ricciardo hozzátette, nem okozna számára problémát az sem, ha Sebastian Vettel, vagy Lewis Hamilton oldalán kellene helytállnia a következő években.

„Én úgy gondolom, hogy a teljesítmény magáért beszél. Ha Kimi [Räikkönen] és Valtteri [Bottas] esetét hozom fel példaként, ők csak azért segítik Lewist és Sebet, mert nem voltak elég erősek a bajnokság során.”

„Ha Valtteri Lewis előtt lenne, nyilván nem segítené őt – ha értik, mire gondolok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!