Friss hírek

Verstappen kipróbálta a Honda ’65-ös autóját

A Japán Nagydíjat megelőzően kipróbálhatta a Honda 1965-ös versenyautóját Max Verstappen.

A Red Bull holland versenyzője a minap a Honda kutatási- és fejlesztési központjában vendégeskedett Tocsigiben, ahol lehetősége volt arra, hogy kipróbálja a japán gyártó RA272-es modelljét, mellyel az amerikai Richie Ginther a Honda első F1-es győzelmét szerezte az 1965-ös Mexikói Nagydíjon.

Ez volt az első alkalom, hogy Verstappen ilyen régi F1-es autót vezetetett.

Hirdetés
 

„Óriási élmény volt kipróbálni ezt az autót” – fogalmazott a 21 esztendős pilóta.

„A legrégebbi autó, amit mostanáig vezettem, talán egy 2008-as modell volt. Teljesen más volt ez, de nagyon élveztem. Az érzések a motorral és az autóval kapcsolatban hihetetlenek voltak. Még be sem fértem rendesen! De az biztos, hogy fantasztikus élmény volt.”

„Örülök, hogy egy kicsit később születtem, de természetesen nagyon hálás vagyok azért, hogy lehetőségem volt kipróbálni. Nem hiszem, hogy versenyeztem volna vele, és ha visszatekintünk 50 évet, látható, hogy a fejlődés őrületes. De nagyon szórakoztató kipróbálni ezeket az autókat.”

Miután kipróbálta az RA272-est, Verstappen bepattant a 2011-es Red Bull RB7-es volánja mögé is Tocsigiben, miközben a korábbi F1-es versenyző, illetve Indianapolis 500-győztes Takuma Sato vezette a Honda régi autóját.

Fotók:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!