Friss hírek

Verstappen kis híján balesetezett az első körben

Fotó: Red Bull Racing
Kis híján összetörte magát a Forma-1-es Orosz Nagydíj első körében Max Verstappen – a holland végül megúszta, és fantasztikus felzárkózást produkálva az 5. helyen ért célba Szocsiban.

Kis híján összetörte magát a Forma-1-es Orosz Nagydíj első körében Max Verstappen – a holland végül megúszta, és fantasztikus felzárkózást produkálva az 5. helyen ért célba Szocsiban.

Rajtbüntetés miatt csak a 19. helyről kezdhette meg a hétvégi versenyt a Red Bull ifjú titánja, a holland azonban már néhány kör elteltével pontszerző helyen száguldott.

Köszönhetően eltolt első etapjának Verstappen jó darabig élen állt az Orosz Nagydíjon, végül pedig az 5. helyen intette le a kockás zászló.

A 21. születésnapját vasárnap ünneplő pilóta elárulta, természetesen nagyon elégedett a mai eredménnyel.

„Nagyon elégedett vagyok. A cél végig az 5. hely volt, de azt hiszem, nagyon boldogok lehetünk ma azzal, ahogy ezt sikerült elérni” – fogalmazott Verstappen a leintés után.

„Jól sikerült a rajt, és bár kerülnöm kellett, a kigyorsításom remekül sikerült. Próbáltam helyezkedni a szélárnyékban. Az ember ilyenkor soha nem tudja, mi fog történni a belső íven. Én a pályán maradtam, ami természetesen nagyon fontos. A 3-as kanyarban próbáltam középre húzódni, mert elég trükkös tud lenni ott.”

Verstappen elárulta, a futam első körében majdnem összeütközött Szergej Szirotkinnal, aki keményen védte pozícióját, és kis híján a falnak szorította őt.

„Volt egy meleg pillanatom. Minden simán ment, azt hittem, meg fogom előzni Szirotkint, és aztán… Behúzódtam mellé, és…” – mondta Verstappen, miközben az esetről készült felvételeket figyelte a Sky Sports F1 televízió elemzésében.

A holland azt mondja, nem tudja, hogy milyen eredményre lett volna képes, ha nincs a rajtbüntetés.

„Nehéz megmondani, de mivel a mezőny végéről indultunk, szabadon választhattunk gumit, emiatt pedig a lehető legjobb taktikával versenyezhettünk. Nehéz megmondani, hogy milyen eredményt érhettünk volna el, ha az ötödik, vagy hatodik helyről startolhatunk. De harcban lettünk volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek