Verstappen kis híján balesetezett az első körben

Fotó: Red Bull Racing
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 28: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during practice for the Formula One Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 28, 2018 in Sochi, Russia. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Kis híján összetörte magát a Forma-1-es Orosz Nagydíj első körében Max Verstappen – a holland végül megúszta, és fantasztikus felzárkózást produkálva az 5. helyen ért célba Szocsiban.

Kis híján összetörte magát a Forma-1-es Orosz Nagydíj első körében Max Verstappen – a holland végül megúszta, és fantasztikus felzárkózást produkálva az 5. helyen ért célba Szocsiban.

Rajtbüntetés miatt csak a 19. helyről kezdhette meg a hétvégi versenyt a Red Bull ifjú titánja, a holland azonban már néhány kör elteltével pontszerző helyen száguldott.

Köszönhetően eltolt első etapjának Verstappen jó darabig élen állt az Orosz Nagydíjon, végül pedig az 5. helyen intette le a kockás zászló.

A 21. születésnapját vasárnap ünneplő pilóta elárulta, természetesen nagyon elégedett a mai eredménnyel.

„Nagyon elégedett vagyok. A cél végig az 5. hely volt, de azt hiszem, nagyon boldogok lehetünk ma azzal, ahogy ezt sikerült elérni” – fogalmazott Verstappen a leintés után.

„Jól sikerült a rajt, és bár kerülnöm kellett, a kigyorsításom remekül sikerült. Próbáltam helyezkedni a szélárnyékban. Az ember ilyenkor soha nem tudja, mi fog történni a belső íven. Én a pályán maradtam, ami természetesen nagyon fontos. A 3-as kanyarban próbáltam középre húzódni, mert elég trükkös tud lenni ott.”

Verstappen elárulta, a futam első körében majdnem összeütközött Szergej Szirotkinnal, aki keményen védte pozícióját, és kis híján a falnak szorította őt.

„Volt egy meleg pillanatom. Minden simán ment, azt hittem, meg fogom előzni Szirotkint, és aztán… Behúzódtam mellé, és…” – mondta Verstappen, miközben az esetről készült felvételeket figyelte a Sky Sports F1 televízió elemzésében.

A holland azt mondja, nem tudja, hogy milyen eredményre lett volna képes, ha nincs a rajtbüntetés.

„Nehéz megmondani, de mivel a mezőny végéről indultunk, szabadon választhattunk gumit, emiatt pedig a lehető legjobb taktikával versenyezhettünk. Nehéz megmondani, hogy milyen eredményt érhettünk volna el, ha az ötödik, vagy hatodik helyről startolhatunk. De harcban lettünk volna.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!