Verstappen: Kiszámíthatóbb a Red Bull új autója! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Kiszámíthatóbb a Red Bull új autója!

Nagyon „kiszámíthatóan” működik a Red Bull 2021-es Forma-1-es versenyautója – így értékelte a pénteki tesztnap eseményeit az osztrák istálló versenyzője, Max Verstappen.

A holland pilóta a leggyorsabb volt a nyitónapon, ráadásul rendkívül sok időt töltött el a pályán. Biztatóan kezdődött tehát a Red Bull felkészülése, miközben fő riválisuk, a Mercedes komoly problémákkal küszködött.

A Red Bull viszont már tavaly is nagy reményekkel vágott neki a szezonnak, ám hamar kiderült, autójával alapvető problémák vannak, és nagyon nehezen boldogultak vele a versenyzők.

Verstappen viszont az első tesztnap után azt mondja, az RB16B jelű versenygép kiszámíthatóbban viselkedik.

„Az első pár etap után az embernek természetesen mindig állítania kell bizonyos dolgokon, de nagyon pozitívnak tűnt” – mondta elégedetten a holland versenyző a holland Ziggo Sport televíziós csatornának.

„Egy ponton már remek volt az autó egyensúlya, egyszerűen csak jó volt vezetni. Nagyon… hogy is mondjam… kiszámítható volt!”

Verstappen 139 körig meg sem állt pénteken, a Red Bull új autója problémák nélkül körözött. Mivel az elmúlt években azért gyakran akadtak problémáik a teszteken, Verstappennek nincs mire panaszkodnia.

„Az ember mindig ilyen napot akar, amikor ennyi kört meg tud tenni. Főleg egy olyan pályán, mint a bahreini, amely mindig nagyon keményen bánik a gumikkal. Főleg most, mert nagy volt a forróság, és nagyon fújt a szél. Szóval nagyon pozitív, hogy ennyi kört meg tudtunk tenni.”

„A cél mindig az, hogy ilyen sokat körözzünk. Minden nap ez szerepel a tervek között. De általában nem sikerül ilyen sok kört megtenni különféle kisebb problémák miatt, meg ilyesmi. De most egyáltalán nem volt ilyen gondunk.”

Arra a kérdésre, hogy a teljesítményt látva bizakodóbb-e a 2021-es idény kapcsán, a holland kifejtette: „Ezt mindig nehéz megmondani, de ami minket illet, jó napunk volt. Sokat vezettem, nem voltak problémák, egyszerűen jó érzés volt vezetni az autót. Remekül kezdtünk, ami biztató a következő napokra nézve.”

A Red Bull autójával Sergio Perez folytatja a munkát szombaton, Bahreinben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!