Friss hírek

Verstappen kiszúrt magával: Beidézték a stewardok!

Bár először nem indítottak vizsgálatot Max Verstappen ellen a Mexikói Nagydíj stewardjai, a versenybírók az időmérő utáni sajtótájékoztatón elhangzottak után most mégis beidézték a holland versenyzőt.

Verstappen az időmérő utolsó másodperceiben javítani tudott addigi legjobb köridején, noha Valtteri Bottas a pálya utolsó szakaszán csúnyán összetörte versenyautóját.

Verstappen a leggyorsabb volt a kvalifikáción, és bár a stewardok első körben úgy nyilatkoztak, a holland lassított a szóban forgó miniszektorban, most úgy tűnik, mégis vizsgálat indulhat a holland ellen.

A Red Bull versenyzője ugyanis az időmérőt követő sajtótájékoztatón leszögezte, nem lassított Bottas baleseténél.

„Tisztában voltam azzal, hogy Valtteri balesetet szenvedett” – mondta a holland, majd arra a kérdésre, hogy lassított-e, így felelt: „Nem úgy tűnt, vagy igen? Nem.”

A mexikóvárosi paddockból származó információk alapján úgy tűnik, Verstappen nyilatkozata után mégis vizsgálat indulhat: a stewardok be is idézték a hollandot, akinek magyar idő szerint 23 óra 10 perckor kell megjelennie a versenybírók előtt.

A Mexikói Nagydíj előtt a versenyigazgató által kiküldött tájékoztatóban külön felhívták a figyelmet a sárga zászlós esetekre: „Egyetlen sárga zászló lengetésekor a versenyzőknek csökkenteniük kell a sebességüket és fel kell készülniük az irányváltásra. Egyértelműnek kell lennie annak, hogy a pilóta visszavesz a sebességből, és ahhoz, hogy ez világos legyen, a versenyzőtől elvárható, hogy korábban fékezzen, és/vagy felismerhetően csökkentse a sebességét a releváns bírói szektorban.”

A Verstappent bűnösnek találják, elveszítheti mexikói rajtelsőségét, amit így a ferraris Charles Leclerc örökölhet meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Ajánlott híreink
Verstappen kiszúrt magával: Beidézték a stewardok!
Verstappen: Egy Mercedesszel is 2 tizeddel gyorsabb lennék Hamiltonnál
Marko: Gasly nem megy az Alpine-hoz, de a Red Bullhoz se
Rosberg nem akar F1-es csapatfőnök lenni
Ajánlott híreink

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!