Verstappen kiszúrt magával: Beidézték a stewardok! - F1VILÁG.HU

Verstappen kiszúrt magával: Beidézték a stewardok!

HIRDETÉS
Bár először nem indítottak vizsgálatot Max Verstappen ellen a Mexikói Nagydíj stewardjai, a versenybírók az időmérő utáni sajtótájékoztatón elhangzottak után most mégis beidézték a holland versenyzőt.
SINGAPORE, SINGAPORE - SEPTEMBER 19: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks to the media in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 19, 2019 in Singapore. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21MBXSE352111 // Usage for editorial use only //

Verstappen az időmérő utolsó másodperceiben javítani tudott addigi legjobb köridején, noha Valtteri Bottas a pálya utolsó szakaszán csúnyán összetörte versenyautóját.

Verstappen a leggyorsabb volt a kvalifikáción, és bár a stewardok első körben úgy nyilatkoztak, a holland lassított a szóban forgó miniszektorban, most úgy tűnik, mégis vizsgálat indulhat a holland ellen.

A Red Bull versenyzője ugyanis az időmérőt követő sajtótájékoztatón leszögezte, nem lassított Bottas baleseténél.

„Tisztában voltam azzal, hogy Valtteri balesetet szenvedett” – mondta a holland, majd arra a kérdésre, hogy lassított-e, így felelt: „Nem úgy tűnt, vagy igen? Nem.”

A mexikóvárosi paddockból származó információk alapján úgy tűnik, Verstappen nyilatkozata után mégis vizsgálat indulhat: a stewardok be is idézték a hollandot, akinek magyar idő szerint 23 óra 10 perckor kell megjelennie a versenybírók előtt.

A Mexikói Nagydíj előtt a versenyigazgató által kiküldött tájékoztatóban külön felhívták a figyelmet a sárga zászlós esetekre: „Egyetlen sárga zászló lengetésekor a versenyzőknek csökkenteniük kell a sebességüket és fel kell készülniük az irányváltásra. Egyértelműnek kell lennie annak, hogy a pilóta visszavesz a sebességből, és ahhoz, hogy ez világos legyen, a versenyzőtől elvárható, hogy korábban fékezzen, és/vagy felismerhetően csökkentse a sebességét a releváns bírói szektorban.”

A Verstappent bűnösnek találják, elveszítheti mexikói rajtelsőségét, amit így a ferraris Charles Leclerc örökölhet meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!