Verstappen: Kívül előztem, vissza kellett adnom a pozíciót Hamiltonnak

Max Verstappen azt mondja, számára nem volt kérdés, hogy vissza kell adnia a pozíciót Lewis Hamiltonnak a vasárnapi verseny hajrájában – csak azt nem érti, a Mercedesek miért szélesíthették ki a 4-es kanyart a futam első szakaszában.

Verstappen jó eséllyel pályázott a győzelemre a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, pár körrel a leintés előtt meg is előzte a versenyben vezető Lewis Hamiltont – mivel azonban a 4-es kanyar kiszélesítésével tette ezt meg, vissza kellett adnia a pozíciót az angolnak, aki végül győzni tudott.

A dolog érdekessége, hogy a Red Bull csapata még a verseny első harmadában jelezte Verstappennek, ő is nyugodtan szélesítse ki a 4-es kanyart, a Mercedesek ugyanis folyamatosan ezt csinálják.

Hirdetés
 

Nem sokkal később aztán a Mercedes rászólt pilótáira, hagyjanak fel ezzel a gyakorlattal, különben büntetés lesz a vége.


A 2. helyen célba érő Verstappen nem érti, a pálya kiszélesítésének kérdése miért volt egyáltalán kérdés – szerinte ugyanis nyilvánvaló, hogy a 4-es kanyarban nem szabadott átlépni a pálya határait.

„Ami engem illet, nem tudom, a verseny elején miért is volt kérdés a pálya kiszélesítése, mert az időmérőn nem engedték meg nekünk” – mondta határozottan Verstappen a versenyt követően.

„Én pedig egyértelműen a pályán kívülre kerültem, amikor megelőztem Lewist, szóval vissza kellett adnom neki a pozíciót. Ez van, visszaadtam a pozíciót, és újra próbálkoztam, de már nem maradtak gumijaim.”

„Újabb abroncsaim voltak, de amint 1 másodpercen belülre kerülsz az előtted haladó mögött, gyorsan elkezdenek fogyni, és ezekkel az autókkal rettentő nehéz követni a másikat. Főleg ebben a szélben, ez sem segített ma: az 1-es kanyar kijáratán, végig a 2-es kanyarban, illetve az összes kritikus kanyarban, ahol az ember közel akart maradni… Ez még jobban megnehezítette.”

Verstappen azt mondja, bár csalódott, igyekszik a pozitívumokat magával vinni a bahreini hétvégéről, és Imolában, a következő versenyen újra támadni fog.

„Természetesen csalódott vagyok bizonyos szempontból, de tavaly borzasztóan örültünk volna egy ilyen versenynek, és ez is azt mutatja, mennyit fejlődtünk. Úgyhogy pozitívan indult a szezon, és hosszú idény vár ránk, szóval csak 7 ponttól estem el. Legközelebb próbálunk jobbak lenni.”

Verstappen azt mondja, természetesen megpróbálnak egész évben harcban lenni a Mercedeszel.

„Meg fogjuk próbálni. Meglátjuk, mennyire leszünk versenyképesek Imolában. Az biztos, hogy megpróbálom újra!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!