Friss hírek

Verstappen: Közelebb kerültünk a Mercedeshez!

Igazán versenyképes volt a Forma-1-es Eifel Nagydíj szombati időmérő edzésén a Red Bull csapata – a Q3-ban futott első etapok után Max Verstappen még őrizte az első helyet, végül azonban alulmaradt a Mercedesekkel szemben.

A Red Bull ifjú pilótája így csak a 3. helyről kezdheti meg a szezon 11. versenyét, és bár úgy érzi, jól szerepelt a kvalifikáción, egy kicsit természetesen csalódott.

„Érdekes időmérő volt” – mondta a fiatal holland a kvalifikáció után. „Mivel elmaradt a teljes tegnapi edzésnap, elég sűrű volt a program!”

„Összességében szerintem tisztességes időmérőt teljesítettünk. A Q3-ban túlságosan nagy volt az alulkormányzottság. Amikor ennyire hideg van, és ennyire alulkormányzott az autó, az első abroncsok elkezdenek szemcsésedni, ami a köridőn is meglátszott.”

Verstappen azt mondja, az mindenképpen pozitívum, hogy közelebb kerültek a Mercedeshez, hiszen mindössze 3 tizeddel volt lassabb a rajtelsőséget megszerző Valtteri Bottasnál, míg Lewis Hamiltontól csupán néhány századdal maradt el.

„Összességében szerintem közelebb kerültünk a Mercedeshez, ami nagyon pozitív. Egy kicsit csalódott vagyok, mert valamivel többet vártam, de ez van. Még így is elégedett lehetek.”

„Vasárnap pedig még hidegebb lesz, szóval még érdekesebb lesz látni, hogyan viselkednek az abroncsok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!