Friss hírek

Verstappen küzdelmes szezonra számít: „A többiek sem hülyék!”

Nehéz szezonra számít 2023-ban az idei Forma-1-es világbajnokságot nagy dominanciával megnyerő Max Verstappen. A holland szerint a rivális csapatok képesek lesznek arra, hogy közelebb kerüljenek a Red Bullhoz.

Az energiaital-gyárosok idén 22 versenyből 17-et megnyertek, Verstappen pedig rekordszámú, 15 futamon győzedelmeskedett egy idényen belül. A holland pilóta remek teljesítményével második világbajnoki címét is bezsebelte, és bár az idei eredményeket látva a Red Bull abszolút favoritként várhatja a jövő évet, Verstappen szerint nem dőlhetnek hátra.

„A többiek sem hülyék. És ezekkel a mostani szabályokkal, amik egy kicsit szigorúbbak a korábbiaknál, mindenki egyre közelebb kerül” – mondta a világbajnok. „Most már minden csapatnak van elképzelése arról, milyen utat válasszon, szóval igen, jövőre kisebb különbségekre számítok. De ez csak jó.”

Hirdetés
 

„Természetesen remélem, hogy elöl maradunk, de ez egyáltalán nem olyan nyilvánvaló, mint idén.”

Verstappen a RacingNews365.com című internetes portálnak adott interjújában arról is beszélt, a költségplafon miatt sokkal megfontoltabban kell hozzáállniuk a versenyhétvégékhez, mint korábban.

„Egy kicsit óvatosabbnak kell lenni, mint a korábbi években. Korábban úgy voltunk vele, ’a francba, elszállt egy első szárny, de felteszünk egy újat’. Természetesen a gyárban dolgozók nem örültek neki, és elnézést kellett kérnem jó párszor, de nem igazán voltak korlátok, nem számít, mennyi munkát tettünk bele egy új elem legyártásába. Most viszont óvatosabbnak kell lennünk például a szabadedzéseken, mivel már nem olyan könnyű azt mondani, hogy ’ó, felteszünk egy új padlólemezt’.”

A Red Bull dolgát jövőre nehezíti, hogy a költségvetési szabályok 2021-es megszegése miatt a pénzbírság mellett 10 százalékkal kevesebb időt tölthet majd el a szélcsatornában – Verstappen elárulta, nehéz még megmondani, hogy ez milyen hatással lesz a csapatra valójában.

„Ettől talán mindenki még motiváltabb. Én személy szerint azt gondolom, ez egy súlyos büntetés azért, amit elkövettünk, de mit tehetünk? Megtörtént, jövőre pedig majd meglátjuk, valójában milyen hatással lesz ránk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!