Friss hírek

Verstappen: Lassabb autókat, de izgalmasabb versenyeket hozhatnak a 2022-es szabályok

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen szerint a jövő évre tervezett szabályváltozásokkal a Forma-1-es versenyautók visszatérnek a „2014-es vagy 2015-ös” szintre tapadásukat tekintve.

A száguldó cirkuszban jelentősen megváltoznak a technikai regulák 2022-ben, ennek köszönhetően pedig a versenyautók teljesen átalakulnak majd. Az aerodinamikai leszorítóerő helyett a talajhatást helyezik előtérbe, az új éra kezdeti éveiben pedig az autók valamivel lassabbak lesznek majd a mostaniaknál.

„Azt tudjuk, hogy az autók sokkal lassabbak lesznek. Úgy tudom, hogy teljesen új karakterisztikájuk lesz a kezelésüket tekintve is” – mondta el véleményét a legutóbbi, imolai versenyen győztes Max Verstappen.

„A motorok ugyanazok maradnak, szóval ennyi, vagy még több motorerőnk lesz, és kevesebb tapadás – úgyhogy nem lesz könnyű. Szerintem a tapadási szintet tekintve a 2014-es vagy 2015-ös állapotokra térünk vissza, szóval jelentős változás lesz.”

Bár az autók „nagyon mások” lesznek külsőre is, Verstappen szerint a lényeg, hogy mindannyian bízhatunk abban, jobbá válik a versenyzés a királykategóriában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!