Verstappen lassabb Mercedesre és gyorsabb Ferrarira számított - F1VILÁG.HU

Verstappen lassabb Mercedesre és gyorsabb Ferrarira számított

Lassabb Mercedesre és gyorsabb Ferrarira számított a vasárnapi Holland Nagydíjon a futamot megnyerő Max Verstappen – a holland pilóta elárulta, nem volt olyan sima hazai versenye, mint amilyenre talán számított, ez azonban csak még jobban megédesíti a győzelmet.

Verstappen a pole pozícióból vághatott neki a Holland Nagydíjnak, a verseny során azonban nem a közvetlenül mögüle rajtoló Ferrari, hanem a Mercedes párosa bizonyult a legnagyobb ellenfélnek. A holland pilóta és csapata végül jól dolgozott, így összejött az elsőség Zandvoortban, Verstappen azonban elismerte, nem tudták azt a játékot játszani a verseny során, amit szerettek volna.

„Nem volt egy sima verseny, ez pedig még örömtelibbé teszi a győzelmet” – mondta a világbajnoki éllovas. „Nem igazán tudtuk tartani magunkat a preferált stratégiához az utolsó biztonsági autós szakaszig, ez pedig egy kicsit megnehezítette a dolgunkat, mivel szerintem egy kicsit versenyképesebbek voltunk a lágy gumikkal. De aztán a késői Safety Carral vissza tudtunk váltani a preferált gumikra, a lágyakra, és vissza tudtunk kerülni az élre.”

„Nehéz verseny volt. Azt hiszem, elmondtam a véleményem futam közben, hogy mit akarok a gumikkal. Azt mondtam, hogy ne használjuk a kemény keveréket. De muszáj volt a VSC miatt. Egy kicsit balszerencsésen jött ki. Aztán kimentünk a pályára, és egyértelműen hiányzott némi tempó a kemény keverékkel a közepes gumikat használó Mercedeshez képest. De az előnyöm még így is elég nagy volt ahhoz, hogy elmenjek a végéig.”

„De határozottan közelebb kerültek volna ennél a 11 és fél másodpercnél. De aztán jött a biztonsági autó, és biztos volt, hogy nem maradunk kint a kemény gumikon. Szóval ki kellett állnunk – de nem kértem. Az embernek bíznia kell a csapatában, hogy jó döntést hoznak, és így is lett. Szóval kihívtak. Feltettük a lágy gumikat. Természetesen visszaestünk, de aztán George is kiáll a lágyakért, így visszakerültünk a 2. helyre. Aztán meglepetésre nagyon jól sikerült az újraindítás, és az extra végsebességgel, amivel rendelkeztünk a Mercedeshez képest, az 1-es kanyar előtt esély kínálkozott.”

Arra a kérdésre, hogy meglepte-e, hogy nem a Ferrari, hanem a Mercedes ellen kellett harcolnia a győzelemért, Verstappen így felelt: „Csak az lepett meg, hogy ennyire gyorsak voltak a kemény keverékkel. Azt kell mondjam, ezek a gumik nagyon merevek, a C1-es és a C2-es. Nálunk pedig nem működtek olyan jól, mint náluk. Ez egy kicsit megnehezítette a dolgunkat. De amint vissza tudtunk váltani a lágy keverékre, ki is tudtuk használni őket. De igen, talán arra számítottam, hogy egy kicsit lassabbak lesznek. És arra számítottam, hogy a Ferrari egy kicsit gyorsabb lesz.”

Fotó: Red Bull Racing

Verstappen hozzátette, szerinte helyes döntést hozott a Mercedes azzal, hogy kihívta Russellt a bokszba a hajrában, és nem használta fel arra, hogy hátvédként dolgozzon az élen autózó Lewis Hamilton mögött.

„Utólag mindig könnyű okosnak lenni, de szerintem helyes döntést hoztak George-dzsal, mivel szerintem mindkettejüket megelőztem volna azzal a tempóval, amivel rendelkeztünk a lágy gumikkal, akkora volt ugyanis a tapadáskülönbség a végén.”

Az újabb győzelemnek köszönhetően Verstappen előnye már 109 pont a tabellán a ferraris Charles Leclerc előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!