Verstappen Leclerc pechszériájáról: Sz*r ügy! - F1VILÁG.HU

Verstappen Leclerc pechszériájáról: Sz*r ügy!

HIRDETÉS
Nem különösebben érez szimpátiát Charles Leclerc balszerencséje miatt a világbajnoki összetettben egyre nagyobb előnyre szert tevő Max Verstappen – ahogy a holland mondja, sz*r ügy, a legfontosabb viszont az, hogy egy csapat hogyan áll fel a padlóról.
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 10: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing talks in the Drivers Press Conference prior to practice ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 10, 2022 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

A Red Bull a szezon elején küszködött sorozatos műszaki gondokkal, mostanság viszont a Ferrarit sújtják hasonló problémák: Charles Leclerc az elmúlt három versenyen kétszer esett ki technikai gond miatt, emiatt pedig jelentős, 34 pontos hátrányba került Verstappennel szemben.

Leclerc Bakuban az élről esett ki motorprobléma következtében, melynek pontos okát még a Ferrarinál sem tudják. Verstappen ugyanakkor sima győzelmet aratott vasárnap, így a holland továbbra is remek formában van. Az Azeri Nagydíj utáni sajtótájékoztatón arról kérdezték a hollandot, érez-e szimpátiát Leclerc-rel a monacói sorozatos technikai gondjai kapcsán.

„Én mindig azt mondom, sz*r ügy. Ilyen a versenyzés” – mondta a holland. „Megtörtént már velem, és sokakkal másokkal is korábban. Sajnos most Charles-lal történik.”

„Ha én lennék ugyanebben a helyzetben, én is csalódott lennék. Szerintem ez teljesen normális. De a lényeg az, hogyan kászálódsz ki belőle. Az ember mindig azt nézi, hogyan javítson a dolgokon. Mi is ezt csináltuk a szezon elején. Az ember tanul belőle – nem tetszik neki, dühös is miatta, de fordítottunk a helyzeten. Viszont résen kell lenni, hiszen valami más mindig történhet, és meg kell akadályozni, hogy ezek a dolgok felüssék a fejüket.”

Verstappen beszélt arról is, alapvetően úgy tűnik, a versenytempó tekintetében azonos szinten vannak a Ferrarival, az időmérőkön viszont egyértelműen hátrányban vannak az olaszokkal szemben. A vb-éllovas azt reméli, ezen változtatni tudnak a folytatásban.

„Azt gondolom, minden egyes hétvége más egy kicsit. De azt tudjuk, hogy az autó teljesítménye szombaton valamiért nem olyan jó, mint a Ferrarié. De talán ez kedvez nekünk a verseny napján, ki tudja? Én viszont szeretném, már csak magam miatt is, ha szombatonként jobb teljesítményre lennénk képesek. De alapvetően vasárnap egy kicsit valóban jobbnak tűnünk. Még bőven van feladat, javítanunk kell az autón. De szerintem mindenki így van ezzel. Nagyon jó napunk volt most, az autó viszont még mindig nagyon fiatal és új, szóval folyamatosan törekszünk arra, hogy javítsunk rajta. És momentán úgy tűnik, szombaton van a legnagyobb terület a fejlődésre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!