Verstappen legyőzte Vettelt az F1-es csapatfőnökök toplistáján - F1VILÁG.HU

Verstappen legyőzte Vettelt az F1-es csapatfőnökök toplistáján

HIRDETÉS
Az Autosport című szaklap különkiadásában mutatja meg az eredményeket, hogy az F1-es csapatfőnökök szerint mely versenyzők voltak idén a legjobbak.
Fotó: Red Bull

Az Autosport című szaklap különkiadásában mutatja meg az eredményeket, hogy az F1-es csapatfőnökök szerint mely versenyzők voltak idén a legjobbak.

Már hagyomány, hogy a lap év végén megkérdezi a csapatok vezetőit, hogy szerintük a pályán mutatott teljesítmény alapján mi volt idén a pilóták sorrendje. Az értékelést az F1-es pontozási rendszernek megfelelően adják, vagyis az első 10 pilótát pontozzák. (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1)

Talán nem meglepetés, hogy az idei szezon világbajnoka, Lewis Hamilton toronymagasan megszerezte a győzelmet a csapatfőnökök listáján is, miután 9 vezetőből 8 őt tette az első helyre.

Mögötte szorosan alakult a verseny, Max Verstappen – ugyan jelentős lemaradással, de – a 2. lett, Sebastian Vettel csak a 3., de csupán 2 ponttal maradt el tőle Fernando Alonso. Az első 3 sorrendje nem változott a tavalyi évhez képest, Alonso viszont 2 helyet felzárkózott, megelőzte Daniel Ricciardót és Esteban Ocont is.

Újként került a listára Charles Leclerc, aki jövőre a Ferrari pilótájaként folytatja.

A csapatfőnökök között egyébként egyedül a Ferrari nem képviseltette magát, így összesen 9-en vettek részt a szavazáson.

A végeredmény:

Pozíció Versenyző Pontok
1 Lewis Hamilton 218
2 Max Verstappen 139
3 Sebastian Vettel 105
4 Fernando Alonso 103
5 Daniel Ricciardo 85
6 Charles Leclerc 71
7 Kimi Raikkonen 57
8 Valtteri Bottas 38
9 Esteban Ocon 27
10 Nico Hulkenberg 23

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!