Verstappen: Lehetetlen volt megelőzni a Mercedest - F1VILÁG.HU

Verstappen: Lehetetlen volt megelőzni a Mercedest

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője bízik benne, hogy a vasárnapi Brazil Nagydíjon a melegebb hőmérséklet nekik kedvez majd, így lesz esélyük legyőzni a Mercedeseket.
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 13: Second placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates after the sprint ahead of the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 13, 2021 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Brazil Nagydíj szombati sprintfutamán Verstappen hiába indult a pole pozícióból, a rajtnál a 3. helyre esett vissza, végül pedig a 2. pozícióval kellett beérnie Valtteri Bottas mögött.

Habár Verstappen próbált harcolni a Mercedesszel, és sikerült is DRS-távolságon belülre kerülnie, azonban valódi támadást nem tudott indítani Bottas ellen.

„A rajt nem volt a legjobb, de persze a keményebb keverékeken voltunk” – nyilatkozta Verstappen a sprintfutamot követően. „Ez nem segített, mindazonáltal a tempó elég jó volt. Ha itt felzárkózunk az előttünk lévőhöz, akkor nem igazán lehet előzni.

Verstappen elárulta, a sprintfutam kezdetén a váltóproblémái miatt csúszott vissza két pozíciót.

„Ehhez hozzájött, hogy a váltóm sem volt ideális, a felfelé váltás nem volt zökkenőmentes, ezért az első körben a 3. helyre estem vissza” – mondta.

„A Mercedesek gyorsak az egyenesben, szóval egy nagyon jó utolsó kanyarra van szükség ahhoz, hogy tudjunk előzni. Ma ez lehetetlen volt, de holnap újra megpróbáljuk.”

„Láttam, ahogy Bottasnak lassan problémái akadnak a gumikkal, de nem volt olyan súlyos, hogy határozottan támadhattam volna. A gumikkal is küszködtem, mivel szorosan követtem Valtterit.”

A vasárnapi esélyekkel kapcsolatban Verstappen elmondta, bízik benne, hogy az időjárás a kezükre játszik majd.

„A nagy különbség, hogy korábban kezdünk, így jelentősen melegebb lesz, ez segíthet nekünk” – mondta.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!