Friss hírek

Verstappen: Lehetetlen volt megelőzni a Mercedest

Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője bízik benne, hogy a vasárnapi Brazil Nagydíjon a melegebb hőmérséklet nekik kedvez majd, így lesz esélyük legyőzni a Mercedeseket.

A Brazil Nagydíj szombati sprintfutamán Verstappen hiába indult a pole pozícióból, a rajtnál a 3. helyre esett vissza, végül pedig a 2. pozícióval kellett beérnie Valtteri Bottas mögött.

Habár Verstappen próbált harcolni a Mercedesszel, és sikerült is DRS-távolságon belülre kerülnie, azonban valódi támadást nem tudott indítani Bottas ellen.

„A rajt nem volt a legjobb, de persze a keményebb keverékeken voltunk” – nyilatkozta Verstappen a sprintfutamot követően. „Ez nem segített, mindazonáltal a tempó elég jó volt. Ha itt felzárkózunk az előttünk lévőhöz, akkor nem igazán lehet előzni.

Verstappen elárulta, a sprintfutam kezdetén a váltóproblémái miatt csúszott vissza két pozíciót.

„Ehhez hozzájött, hogy a váltóm sem volt ideális, a felfelé váltás nem volt zökkenőmentes, ezért az első körben a 3. helyre estem vissza” – mondta.

„A Mercedesek gyorsak az egyenesben, szóval egy nagyon jó utolsó kanyarra van szükség ahhoz, hogy tudjunk előzni. Ma ez lehetetlen volt, de holnap újra megpróbáljuk.”

„Láttam, ahogy Bottasnak lassan problémái akadnak a gumikkal, de nem volt olyan súlyos, hogy határozottan támadhattam volna. A gumikkal is küszködtem, mivel szorosan követtem Valtterit.”

A vasárnapi esélyekkel kapcsolatban Verstappen elmondta, bízik benne, hogy az időjárás a kezükre játszik majd.

„A nagy különbség, hogy korábban kezdünk, így jelentősen melegebb lesz, ez segíthet nekünk” – mondta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!