Friss hírek

Verstappen: Lényegtelen, hogy ki lesz a csapattársam

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt mondja, jelenleg nincs túlzottan nagy jelentősége annak, hogy ki lesz a csapattársa 2021-ben, a Mercedes előnye ugyanis túl nagy hozzájuk képest.

A Red Bull várhatóan heteken belül dönt majd arról, hogy megtartja-e Alexander Albont a következő idényre. A thai versenyző sokat küszködik idén, nehezen tartja a lépést Verstappennel, helyére pedig Sergio Perez és Nico Hülkenberg pályáznak a legnagyobb eséllyel.

A Ziggo Sportnak nyilatkozva Verstappen azt mondja, bár kikérik a véleményét, neki momentán nemigen számít, hogy ki ül a másik autóban.

„Végsősoron nem rajtam múlik. Nem én hozom meg ezt a döntést” – mondta a holland.

„Természetesen kikérik a véleményemet, de az a helyzet, hogy jelenleg nem igazán számít nekem ez a dolog. Szóval majd meglátjuk.”

„Finomhangolni tudom az autót magamnak, de most nem vagyunk elég jók ahhoz, hogy harcban legyünk, szóval nem igazán számít. Ha viszont közel vagyunk a Mercedeshez, és tudunk játszani a stratégiával, akkor jó, ha ott van egy második versenyző. De jelenleg ez nem kérdés…”

Bár Perez vagy Hülkenberg szerződtetésével a Red Bullhoz egy tapasztalt pilóta kerülne, Verstappen azt mondja, számára ez nem prioritás.

„Amikor csatlakoztam a Forma-1-be, szükségem volt egy tapasztalt csapattársa. Hiszen az ember akkor még nem tud sok mindent, nem próbálkozott annyit, szóval nincs tapasztalata. De szerintem most már öt-hat év után rendben van a dolog. Nincs szükségem már erre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!